Mi is pontosan az a hialuronsav és miért kerül bele a legtöbb ránctalanító krémben? Természetes vagy mesterséges anyagról van szó? Milyen mellékhatásai vannak? Olvass tovább és tudj meg mindent a hialuronsavról!

A hialuronsav dióhéjban

A hialuronsav a bőr hidratáltságát biztosítja olyan módon, hogy vizet köt meg, így a kollagénnel együtt gondoskodik annak feszességéről. 

De pontosan hogyan is teszi ezt?

Bőrünk három rétege közül az úgynevezett irha a legvastagabb, itt található a kollagén. A kollagén rostok rugalmasak, mint a gumi, hálót alkotnak és a közöttük lévő térben csücsülnek a hialuronsav molekulái. Ahogy ezek vizet kötnek meg, kitöltik a rendelkezésre álló teret és így feszesen tartják a bőrt

 

A testben hol fordul még elő hialuronsav?

A hialuronsav jelen van még az ízületekben és az izmokban is, ezért pótlásával nemcsak a szépségedért, de az egészségedért is teszel. A neve csalóka, ugyanis még véletlenül sem egy savas, maró anyagról van szó. Inkább úgy képzeld el, mint a nyers tojásfehérjét. Nem véletlenül nevezik az ízületek kenőanyagának is. Éppen ezért a sportorvoslásban és az ortopédiában is használnak hialuronsavas injekciós kezelést.

Testünk képes előállítani ezt az értékes anyagot, azonban egyre kevesebb termelődik belőle, ahogy idősödünk. Pontosan ezért egyetlen anti-aging krémből sem hiányozhat a hialuronsav, mi is beletettünk az Arcápoló Komplexbe. Kiegészítettük még kollagénnel és elasztinnal is. Ez a mesterhármas gondoskodik arckrémünk maximális fiatalító hatásáról!

Most már érted, hogy miért is nélkülözhetetlen a hialuronsav a ráncok csökkentésében. De van bármi okod tartani tőle, van a hialuronsavnak bármilyen mellékhatása?

A hialuronsav mellékhatásai

Mivel egy természetes anyagról van, általánosságban véve nem okoz irritációt vagy allergiát, illetve jellemzően a hialuronsavnak mellékhatásai sincsenek. Az allergiás reakcióról vagy bármilyen mellékhatásról szóló beszámoló ritka, mint aranyrög a dunakavics között.

Hialuronsavas injekciós kezelés esetén ritkán előfordulhat fájdalom, pirosság, viszketés, duzzanat. Azonban ezeket a tüneteket is inkább a tűszúrás okozza és nem maga a hialuronsav, ráadásul egy héten belül maguktól is megszűnnek.

A hialuronsavat tartalmazó termékek használata babavárás során nem javasolt, illetve akkor, ha valamilyen súlyos allergiás reakció (anafilaxia) lépett már fel korábban.

Tudom pótolni a hialuronsavat belülről is, vagy csak krémként hatásos?

Természetesen igen! A hatás azonban akkor lesz a legjobb, ha nem önmagában szeded. 

Mi éppen ezért tettünk a Collagen Cocktail Komplexünbe a hialuronsav mellé kollagént, elasztint, sőt, cinket és vitaminokat is. Azért is lett neve Komplex, hiszen a legszuperebb bőrfeszesítő anyagok komplex széruma.

A hialuronsav belülről alkalmazva ráadásul nemcsak a bőröd rugalmasságát segít visszaadni, de segíthet javítani a sebgyógyulást és csökkentheti az ízületi fájdalmakat is.

0