Hol volt eddig a micellás víz?

Annyi éven át megvoltunk micellás víz nélkül a fürdőszobában, aztán egyszer csak berobbant a köztudatba és onnantól hirtelen nélkülözhetetlennek tűnt, minden gyártó kijött a maga termékével. Úgy tűnik, hogy a népszerűsége töretlen és nem csak egy felkapott újdonságról volt szó, hát nézzük meg, kinek, mikor és mire érdemes használnia.

 

Mire jó a micellás víz?

A micella nem más, mint egy aprócska gömb, amely odavonzza és magában tartja a zsíroldékony anyagokat, így könnyedén eltávolítja az arcról a felesleges zsírt, a szennyeződéseket és a sminket. (Ettől függetlenül azonban bármilyen bőrtípusra jól használható lemosó, nemcsak a zsíros bőrre!)

A micellás lemosók után ráadásul nem is kell külön vízzel lemosni az arcot, így lehet vele időt spórolni az esti arctisztítási rutinnál. Lényegében a sminked mennyiségétől függ, hogy megelégedsz -e a micellás vízzel az arctisztításnál vagy utána még más kozmetikumot is használsz a tisztításhoz. Komolyabb smink leszedésénél nagyon szépen és kíméletesen távolítható el a smink, ha először áttörlöd az arcod egy micellás vízzel nedvesített koronggal és csak ezután használod a szokásos arctisztítódat.

 

Milyen micellás vizet érdemes választani?

Érdemes kerülni az alkoholt is tartalmazó készítményeket, felesleges azzal terhelned a bőröd. Ha pedig érzékeny a bőröd, különösen a szemed körül, akkor keresd a kifejezetten illatmentes micellás vizeket, hiszen a szemed környékét garantáltan fogja érni a víz.

 

Mi a következő lépés a micellás víz után?

A micellás víz tehát ha akarod, simán kiváltja számodra az arctisztító és a tonik használatát, így nincs más dolgod utána, mint hidratálni a bőröd a kedvenc arcápoló készítményeddel. Ugye tudod, hogy nem elég egy egyszerű hidratáló krémet feldobni az arcodra, mert a hidratálás mellett a bőr ápolásáról is gondoskodnod kell? Igyekezz úgy összeállítani az arcápolási rutint, hogy a befejező lépéseknél add meg a bőrödnek azt, amire pillanatnyilag szüksége van és azt is, ami hosszútávon kell neki, hogy minél tovább egészséges és feszes legyen.

A Collagen Cocktail arcápoló szérum-komplex abban segít neked, hogy egy lépésben tudsz gondoskodni vele az ápolásról, a feszesítésről és a hidratálásról, hiszen ötvözi egy arcápoló krém és egy szérum legjobb tulajdonságait!

 

0

Cím hozzáadása