A világon mindenhol megvannak a nők saját szépségtitkai, amelyek sokszor akár évezredes tradíciókra nyúlnak vissza. Nézzünk hát szét egy kicsit a világban, hogy mivel is szépülnek a nők Afrikától Ausztráliáig!

Marokkó

A marokkói nők az argánolajra esküsznek, amelyet a bőrük és a hajuk ápolására egyaránt használnak a mindennapokban. Ráadásul sok marokkói nő a megélhetését is az argánolajnak köszönheti, hiszen Marokkó látja el az egész világot argánolajjal és hagyományosan a nők azok, akik leszüretelik és feldolgozzák az argándiót.

Nyugat-Afrika

Hajlamosak vagyunk úgy tekinteni az argánolajra és a sheavajra is, mint a kozmetikai ipar viszonylag új vívmányaira, miközben az afrikai asszonyok mindkettőt elképesztően régóta használják már szépségápolásra és gyógyításra is. A sheavaj a Nyugat-Afrikában őshonos sheafa termése, amelynek a magjából nyerik ki a vajat. Egy sheafa akár 300 éven át képes teremni és minél kevésbé feldolgozott állapotban jut el hozzád a sheavaj, annál hatékonyabb. Afrikában a nők az egész testükön használják, de még főznek is vele!

Brazília

Ugyan Brazíliában sem Giselle Bündchen mindenki, mégis elképesztően odafigyel minden nő a külsejére! A plasztikai műtétek és a szépségszalonok árai más országokkal összehasonlítva jóval inkább elérhetőek a kevésbé tehetősek számára is Brazíliában, emellett azonban otthon is mindent megtesznek a nők azért, hogy topformában legyenek a strandon! Nagyon hisznek a természet erejében, rengeteg bőrszépítő zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak.

Korea

Korea egy egészen külön világot képvisel a bőrápolásban. A 10 lépcsős arcápolási rutinjuknak köszönhetően makulátlanul tiszta és ápolt a nők arcbőre, bár nyilván ők sem minden nap végzik el mind a tíz lépést. Este hazatérve azonban azonnal nekilátnak a többlépcsős arctisztításnak és kötelesség helyett inkább kényeztetésként tekintenek a lépések betartására. És hogy mi is az a tíz lépés? 1. Olajos tisztító 2. Vízbázisú tisztító 3. Bőrradír 4. Tonik 5. Esszencia 6. Szérumok 7. Fátyolmaszk 8. Szemkörnyékápoló 9. Hidratáló 10. Fényvédő

Ausztrália

Ha valaki, hát egy ausztrál nő biztosan mindent tud a fényvédelemről! Teljesen mindegy, hogy a strandra igyekeznek vagy az irodába, az ausztrál nők mindent megtesznek a bőrük védelméért és persze nem csak az arcukat óvják napi szinten, hanem az egész testüket. És annak ellenére, hogy az ausztrál klíma könnyen felszívódó kozmetikumokat igényelne, az ausztrál nők előszeretettel használnak különböző olajokat az arcukra és a testükre. Hallottál már például az emuolajról? Az emuolajat már az ausztrál őslakosok is előszeretettel használták fényvédelemre és hidratálásra, de még gyulladásokra is. Nagyon gyorsan beszívja a bőr és még sérült bőrön is alkalmazható.

0

Cím hozzáadása