A kollagén pótlása eddig megoldható volt porral, injekcióval és kapszulával, napjainkban azonban mégis egyre többen választják a folyékony kollagént tartalmazó kollagén italokat, ha a bőr feszességének a megőrzése a cél. Lássuk, hogy milyen előnyei vannak a folyékony kollagén fogyasztásának!

Miért kell egyáltalán pótolnunk a kollagén mennyiségét?

A kollagén termelődésének lelassulása bizony már a húszas éveinkben megkezdődik, harminc és negyven éves korunkra jelentősen csökkenni is kezd, majd szinte teljesen leáll ötven- és hatvanéves korunkra. Természetesen már régóta kísérletezik a kozmetikai ipar a kollagén pótlásával, a bőrgyógyászok többsége azonban sokáig úgy gondolta, hogy a kollagén nem tud kellően hatékonyan felszívódni nagy molekulái miatt. Na de mi van akkor, ha folyékony állagú kollagént fogyasztunk?

Miért előnyösebb a kollagént folyékony formában fogyasztani?

A kutatásoknak köszönhetően azonban a bőrgyógyászok rájöttek, hogy míg korábban azt gondolták, hogy a szervezetbe bevitt kollagén egyszerűen szétbomlik az emésztés során és nem éri el a bőrt, ennek éppen az ellenkezője igaz. Ugyanis miután szétesik a kollagén molekula, a részecskék bekerülnek a véráramba, elérik a bőrt, ahol tizennégy napon keresztül megmaradnak. A testünk ráadásul azt az üzenetet kapja, hogy ezeknek a részecskéknek a megjelenése a kollagén termelődésének csökkenésére utal és emiatt a szervezetnek azonnal cselekednie kell. Vagyis ilyen módon ösztönzi a testünk a kötőszövetet, hogy minél több kollagént termeljen és a bőrünk a lehető legtovább megőrizze üdeségét és feszességét.

Mindegy, hogy melyik kollagén italt fogyasztom?

Egyáltalán nem, sőt! Korántsem mindegy, hogy mennyi kollagén-peptidet tartalmaz egy kollagén ital. Minél több van a napi adagban, annál hatékonyabb a készítmény. Ahogyan azt is feltétlenül érdemes leellenőrizned a vásárlás előtt, hogy a kollagén-peptiden kívül milyen egyéb hatóanyagokat tartalmaz a kiszemelt kollagén ital. Jó, ha minél több bőrszépítő összetevő és vitamin van benne, hiszen a gyönyörű bőr nem csak feszes, de táplált és hidratált is!

A Collagen Cocktail folyékony szuperkoncentrátum napi adagja például 9600 mg kollagén-peptidet tartalmaz, amellyel messze kitűnik a piacon. Bőröd szépségére pedig a folyékony kollagén mellett hialuronsav, elasztin, biotin, cink, C- és A-vitamin vigyáz benne. Javasoljuk, hogy évente két Collagen Cocktail kúrát csinálj, a kúrák között és alatt pedig bátran használd reggel és este az anti-aging arcápolónkat. Meglátod, ha egyszer elkezded használni, abba se akarod hagyni, ugyanis a benne lévő Plankton EPS hatóanyagnak köszönhetően használat után 15 perc alatt tölti fel a kisebb ráncokat. És ez csak az egyik jó tulajdonsága a sok közül! Ugye, hogy muszáj kipróbálnod? Mi szóltunk: ha egyszer elkezded, reggel ki se lépsz többé nélküle a lakásból!

0

Cím hozzáadása