Biztosan hallottál már a kollagénről, a hialuronsavról és az elasztinról és talán még azt is tudod, hogy ezeket akár kívülről is lehet pótolni. Gondoltad volna, hogy akár szájon is tudod pótolni őket? És azt, hogy mindháromra szüksége van a szervezetednek ahhoz, hogy a bőröd telt, hidratált és egészséges legyen?

Kéz a kézben jár a kollagén a hialuronsavval

A kollagén a test legfontosabb fehérjéje, mely biztosítja a szervek és a szövetek rugalmasságát. Tudtad, hogy bőrünk 75%-a kollagénből épül fel? Sajnos azonban szervezetünk kollagén termelése idővel rohamosan lelassul, ez a folyamat pedig már 25 éves kor után kezdődik! 40 éves korunk körül már egyre jelentősebb a csökkenés és szinte teljesen le is áll mire 50-60 évesek leszünk. Gondoltad volna, hogy aki betöltötte az 40. évét, elvesztette a kollagén állományának 30%-át?! Ennek a folyamatnak az eredménye az, hogy a bőr egyre kevesebb vizet tud elraktározni és szép lassan megjelennek az első ráncok. A bőr lassacskán elvékonyodik, szárazsága fokozódik és fokozatosan veszít természetes feszességéből.

hialuronsav legkiemelkedőbb tulajdonsága bámulatos vízmegkötő képessége, melynek köszönhetően rendkívül sikeresen képes szembeszállni a ráncokkal és az öregedés jeleivel. Szinte hihetetlen, de képes a tömegének akár ezerszeresét is megkötni vízben! Ennek köszönhetően kontúrt ad a bőrnek, valamint volument és szilárdságot kölcsönöz a kötőszöveteknek. A kollagénhez hasonlóan azonban sajnos a hialuronsav mennyisége is egyre csökken a szervezetünkben, ahogy idősödünk.

Mi az elasztin feladata?

Az elasztin a bőr középső rétegeiben található és ugyan jóval kisebb mennyiségben van jelen a bőrben, mint a kollagén vagy a hialuronsav, elasztikusságának köszönhetően mégis ő alkotja meg a kollagénrostok között található háromdimenziós hálózatot. Képzeld el úgy, hogy a kollagén keretként működik, úgy biztosítja a bőr erejét és tartását, az elasztin pedig lehetővé teszi, hogy a a bőr mindig visszanyerje azt a formáját, amelyet a kollagén biztosít. Ha megcsíped a bőrödet, akkor látod, hogy utána egyből visszaugrik a bőr helyére – hát ezt köszönhetjük az elasztinnak!

A bőrfeszesítő mesterhármast akár meg is ihatod!

Mint látod, a kollagén-hialuronsav-elasztin bőrfeszesítő mesterhármasa tehát mindent megtesz azért, hogy a bőröd a lehető legtovább megőrizze feszességét és simaságát, ezért is ők hárman a főszereplői a folyékony kollagént tartalmazó Collagen Cocktail szépségitalnak. Persze a feszesség nem minden, ezért biotin, cink, A- és C-vitamin is került a Cocktail-ba! Tudtad például, hogy a cink nélkülözhetetlen a bőr egészségének a fenntartásához és remekül helyreállítja a károsodott szöveteket? Vagy azt, hogy a biotint a haj és a körmök szépségvitaminjának is nevezik? És azt, hogy a C-vitamin nem csak remek antioxidáns, de a szervezet kollagéntermelését is ösztönzi? Ezt a sok hasznos hatóanyagot, amelyre a bőrödnek szüksége van, mi mind belerejtettük egy Cocktail-ba és neked nincs más dolgod, mint esténként elfogyasztani a napi adagodat! Pár finom korty és mindent megadtál a bőrödnek, amire szüksége van!

0

Cím hozzáadása