Mi is pontosan a hialuronsav?

A hialuronsav a szervezetünkben elsősorban a bőrben, a szemben és az ízületekben van jelen és legfontosabb szerepe a hidratálás és a sejtek megújulásának támogatása. Az ortopéd orvosok, a szemészek és az esztétikai sebészet egyaránt gyakran alkalmazza a kezelések során. A kozmetikai ipar elsősorban azért kedveli, mert elképesztő mennyiségű vizet képes megkötni, tehát kiválóan hidratálja és tölti fel a bőrt. Hidratáló hatása azonnali, ugyanakkor rendszeres használata hosszútávon is látványosan kisimítja az apróbb ráncokat.

Minden bőrtípusnak szüksége van hialuronsavra?

A válasz egyértelműen igen, hiszen hidratálásra minden bőrtípusnak szüksége van napi szinten. Bizonyos bőrtípusok és alkalmak azonban extrán megkövetelik a hialuronsav kiemelkedő hidratáló hatását. Ha úgy érzed, hogy fáradt és fakó bőröd, különleges esemény előtt állsz vagy hosszú repülőút vár rád, mindenképp érdemes hialuronsav tartalmú kozmetikumokat használnod és étrend-kiegészítő formájában is fogyasztanod. Bőrérzékenység és allergia esetén is jótékony hatással van a hialuronsav a bőrre.

Hogyan érdemes használni a hialuronsavat?

Ne tévesszen meg, hogy akár az alábbi neveken is találkozhatsz a kozmetikumokban a hialuronsavval: Sodium Hyaluronate, Glycoaminoglycane, Sodium PCA vagy Hyaluronan. Válassz olyan arcápoló készítményt, amely tartalmaz hialuronsavat vagy akár 100%-os tisztaságú hialuronsav elixírt is alkalmazhatsz, közvetlenül a tisztítás után. Meglátod, a sminked is szebben mutat majd az arcodon és kevésbé fog “beülni” az alapozó az apróbb szarkalábakba, ha hialuronsavat tartalmazó készítményt is használsz a felvitele előtt.

Hialuronsav kívül-belül

A leghatékonyabb megoldás persze az, ha nemcsak kívülről, de belülről is pótolod bőröd idővel egyre csökkenő hialuronsav termelését. Érdemes kúraszerűen olyan étrend-kiegészítőt is fogyasztanod évente néhány alkalommal, amely hialuronsavat is tartalmaz, így belülről is feltöltöd a raktáraidat! A gyümölcsízű Collagen Cocktail szépségital napi adagja (30 ml) 46 mg hialuronsavat tartalmaz, mellette pedig még további hat szuper bőrszépítő hatóanyagot találsz benne: kollagén-peptid, elasztin-peptid, A-vitamin, C-vitamin, biotin és cink. Minden benne van, amire az egészséges és feszes bőrnek szüksége van!

Kúrádat pedig napi szinten kiegészítheted a Collagen Cocktail arcápolójával, amelyben szintén megtalálható a CC híres bőrfeszesítő mesterhármasa: a kollagén, a hialuronsav és az elasztin!

 

0