Miért jó a hialuronsav a bőrödnek?

A hialuronsav egy igazi szupersztár. Sokszor mondjuk, hogy nem hiszünk a csodaösszetevőkben, mert nincsen olyan varázslatos hatóanyag, ami azonnali megoldást kínál minden bőrproblémára. Ennek pont az ellenkezője igaz: minél több bőrtípusodnak és bőrproblémádnak megfelelő hasznos összetevőt viszel fel, annál látványosabb eredményre számíthatsz.

Van néhány olyan összetevő, ami hatékonyságát tekintve kiemelkedik a többi közül. Ilyen például a hialuronsav, ami a bőrben természetesen is megtalálható hidratáló elem, és verhetetlen, ha vízmegtartásról van szó.

Most összefoglaljuk neked, miért is jó a bőrödnek, és egyáltalán: mi az a hialuronsav?

Mi az a hialuronsav & miért jó?

A hialuronsav (hyaluronic acid vagy hyaluronan) nagyméretű cukormolekula (glükozaminoglikán, GAG). A szervezet egyik természetes építőeleme, és a testet behálózó szövetekben mindenütt megtalálható. Egy egészséges, 70 kg-os felnőtt testben például mintegy 15 g-nyi van belőle, ennek a fele pedig a bőrben összpontosul.

Hogy mitől olyan különleges? Attól, hogy képes a bőr nedvességmegtartó erejét fokozni: a saját súlyának akár az ezerszeresét képes vízben megkötni. Ezért szuper, ha arcápoló krémedben is van belőle, (önmagában hidratálásra csak zsíros bőrűeknek javasoljuk).

Legyen szó száraz, vagy éppen zsíros bőrtípusról, csakis a kellően hidratált bőr tud egészségesen és fiatalosan működni. A vízhiányos, dehidratált bőr kevésbé puha és rugalmas, a felszínén megjelennek a finom ráncok, barázdák. Ezek ugyan nem valódi, a kollagénrostok elszakadozása miatt keletkező ráncok, de ugyanúgy évekkel idősebbnek mutatnak. A hialuron egyik erőssége, hogy ezeket ki tudja simítani, a bőrödet feltölti, puhává és rugalmassá teszi.

De a hialuronsav ennél több: nem csak fokozza a bőr saját nedvességmegtartó képességét, de a bőr természetes védőrétegét is erősíti, képes a bőröregedést okozó szabadgyökökkel harcolni, és gyulladáscsökkentő hatása is van.

 

5 dolog, amiben segít a hialuronsav:

 

  • Fokozza a bőr természetes vízmegtartó képességét
  • Teltebbé, puhábbá és rugalmasabbá teszi a bőrt
  • Kisimítja a finomvonalakat és apróbb ráncokat
  • Támogatja a bőrregenerációt: erősíti a bőr természetes védőrétegét, gyulladáscsökkentő hatású
  • Antioxidáns tulajdonságú (segít a bőröregedés folyamatait felgyorsító szabadgyökökkel szemben harcolni)

 

A Collagen Cocktail arcápoló komplex-szérumát kifejezetten azért és úgy találtuk ki, hogy egy készítményben minden megtalálható legyen, amire a bőrnek szüksége van. Ahogy a neve is mutatja, ez egy komplex készítmény, mely egyesíti egy krém és egy szérum előnyeit, méghozzá úgy, hogy egyszerre ápol, hidratál és feszesít. Este és reggel is bátran használhatod, ráadásul antiallergén, így az érzékeny bőrűek is nyugodtan használhatják.

0