Kollagén és hialuronsav: garantáltan nyerő páros a bőröregedés ellen

Ha körbenézünk bőröregedést késleltető kozmetikai készítmények között, hamar észrevesszük, hogy amelyik kollagént tartalmaz, abban bizony gyakran hialuronsav is található, akár arckrémről, akár arcszérumról van szó. Vajon mit tudnak ezek ketten együtt, hogy ilyen gyakran kéz a kézben járnak?

A kollagén és a hialuronsav mennyiségének változása

A kollagénnek és a hialuronsavnak egyaránt fontos szerepe van a bőr feszességének a megőrzésében. Míg a kollagén a szervek és a szövetek elasztikusságát biztosítja, addig a hialuronsav kontúrt ad a bőrnek, valamint volument és szilárdságot kölcsönöz a kötőszöveteknek. A hialuronsav legkiemelkedőbb tulajdonsága bámulatos vízmegkötő képessége, melynek köszönhetően rendkívül sikeresen képes szembeszállni a ráncokkal és az öregedés jeleivel. A hialuronsav lenyűgöző tulajdonsága, hogy képes a tömegének akár az 1000-szeresét is megkötni vízben. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhető, hogy a kollagén és a hialuronsav együtt a ráncok legnagyobb ellensége!

Sajnos idővel azonban a kollagén és a hialuronsav mennyisége egyaránt csökken a szervezetünkben. Huszonéves korunkban elkezd lelassulni a termelésük, majd a 30-40. életkorra lecsökken, és szinte teljesen leáll az 50-60. évre. Aki betöltötte az negyvenedik évét, elvesztette a kollagén állományának 30 százalékát. 50 éves korra ez a mennyiség 60 százalékra nő. Érdemes ezért 25 éves kor felett rendszeresen felturbózni szervezetünk kollagén és hialuronsav raktárait.

Mi egészítheti ki még a kollagén és a hialuronsav hatását?

Persze a nyerő páros mellett még számos egyéb hatóanyag is támogatja a bőr fiatalságának a megőrzését. A folyékony kollagént tartalmazó Collagen Cocktail szépségital például elasztint, biotin, A-vitamint, C-vitamint és cinket tartalmaz még a kollagénen és a hialuronsavon kívül. A könnyebb felszívódás érdekében ráadásul peptid formájában tartalmazza kollagént, így ugyanis sokkal hatékonyabban tud hasznosulni a szervezetben. A C-vitamin pedig az egyik leghatásosabb antioxidáns a bőr számára, mivel védelmet nyújt a szabad gyökök káros hatása ellen. Ráadásul ösztönzi a kollagén termelődését, sőt segíti a kollagénrostok megszilárdulását is, amivel a bőr rugalmasságát növeli.

Este lefekvés előtt 30 ml Collagen Cocktail minden szükséges hatóanyagot tartalmaz a bőröd fiatalságának megőrzése érdekében! Ugye milyen egyszerű és kényelmes ilyen természetes módon felvenni a kesztyűt a ráncokkal szemben?

0