Mi, NŐK, nagyon sokat tehetünk ebben a helyzetben, hiszen mi tartjuk össze a családot. Rengeteg feladat hárul tehát ránk a gyermek és párunk támogatásától kezdve a szüleink segítéséig. Éppen ezért különösen fontos, hogy ne pánikolj, és mindent megtegyél azért, hogy még zárt ajtók mögött is normális életvitelt folytass. 

Tartsd meg a lelki egészséged

Ami még a járványnál is gyorsabban terjed, az a pánik. A sajtó célja a figyelem felkeltése, ezért sajnos olyan stílusban tálalják az eseményeket, hogy még az is megrémül, aki egyébként nem hajlamos az ijedelemre. Ezért azt javasoljuk neked, hogy szorítsd napi 1-2 alkalomra a hírek böngészését és ne olvasgasd óránként a szalagcímeket. 

Nem a konkrét eseményektől függ az, hogy miként reagálsz rájuk, hanem attól, hogy mindez hogyan tudatosul benned. A pohár félig üres vagy félig teli van? Szörnyű hír az, hogy már 50-en kapták el a koronavírust, ellenben az jó hír, hogy ők már kezelés alatt vannak és folyamatosak a megelőző intézkedések. Ugyanazt az információt sokféleképpen lehet értelmezni és ettől is erősen függ, hogy a lelki egészségedet meg tudod-e tartani. Muszáj érzelmileg kontrollálnod magadat, amihez nagy segítséget nyújt, ha tények alapján, józanul gondolkozol. 

Ha most aggódsz és stresszelsz a jövő, a gazdasági helyzet és a megélhetés miatt, teljesen normális dolog. Viszont maradj józan és beszélgess erről a hozzád közel állókkal, de te is hallgasd meg őket. Ha kibeszéled magadból a negatív gondolatokat, csillapíthatod a belső feszültséget. Azonban, ha az nem elég és szükséged van egy szakember megnyugtató, támogató szavaira a kialakult helyzet kapcsán, felajánlom önkéntes online tanácsadó szaktudásomat. Nincs okod félelemre, keress meg ezen az e-mail címen:  bustimea@bustimeacoah.hu

Lelki segítség és támogatás a Tudatos Nők Klubjában

Nők egymásért, önzetlenül, józanul: ez a Tudatos Nők Klubja Facebook csoport. Most különösen aktuális, hogy minél több irányból kapj te is támogatást. Erre a legideálisabb egy szuper összetartó női közösség. Nyújts és fogadj segítő kezet, hiszen mindannyian ugyanazokkal a problémákkal szembesülünk:  gyere és csatlakozz!

Mire számíts a csoportban?

A Csoport háziasszonya Bús Timi, párkapcsolati tanácsadó, aki az elmúlt 10 évben megszámlálhatatlanul sok emberrel találkozott, így igen nagy tudása van az emberi lélekről. Az a szakmája, hogy segít megküzdeni a lelki démonjaiddal és legyűrni azokat.

Azt tervezzük, hogy női köröket szervezünk, és Timi heti 1-2 alkalommal tanácsadással segíti azokat, akik lelkileg nehezen viselik a helyzetet. Ha egyedülálló vagy, itt a helyed! Össze vagy zárva a családdal és nap végére már teljesen lemerülnek az elemek? Gyere, segítek/segítünk!

“Nekünk nőknek fontos szerepünk van most. Támogatni kell a gyerekeinket, a párunkat és a szüleinket. Tartani kell a családban a lelket és persze önmagunkban. Ezt csakis úgy lehet, ha megtaláljuk a középpontunkat és hiszünk egy magasabb intelligenciában. Természetes, ha kibillensz, térj vissza, és ne engedd elhatalmasodni.  Ebben számos technika segíthet. Íme Prof. Dr. Bagdy Emőke: Hogyan lehetnénk boldogabbak? című könyvének egyik technikája:

“Mindenkit arra kérek, hogy ha nagyon feszült, nehogy lazítson! Úgysem menne. De feszíteni még tud! Akármilyen feszült, feszíteni még tud. Van egy paradox technika, amely azt kívánja, hogy feszült állapotban feszítsük végig az izmainkat. A központi idegrendszer ugyanis úgy működik, hogy ha bizonyos izmainkat túlfeszítjük, akkor utána már automatikusan ő lazít. Ezt a technikát úgy hívjuk, hogy villámrelaxáció. Lépéseit bárhol elvégezhetjük, a fő, hogy intenzíven koncentráljunk arra, amit csinálunk. Álljunk fel. Jó erősen zárjuk ökölbe a kezünket, és tartsuk fenn a feszítést. Ezután hajlítsuk be a könyökünket, hogy csak úgy dagadozzanak a bicepszek! Majd szorítsuk oda a könyökünket a bordakosárhoz. Most végigfeszítjük a lábunkat, a farizmok is kőkemények, húzódjunk egy kicsit fölfelé, mintha két centit nőni akarnánk, majd engedjük ki a levegőt, nyissuk szét a tenyerünket! Ennyi az egész. Ha szükséges, a gyakorlatot többször ismételjük meg. Ez az áldott kis módszer pontosan annyi feszültséget von el, hogy a maradéktól már nem betegszünk meg, nem kapunk fejfájást, azzal már meg tud küzdeni a szervezet.” 

Szeretettel, Tímea

Szeretnénk segíteni neked ebben a nehéz időszakban

Mi, a Collagen Cocktail csapata hisszük, hogy ha összefogunk és segítjük egymást, gyorsan túljutunk ezen a nehéz időszakon ❤️ Arra kérünk, hogy ha teheted, #maradjotthon, és ebben segíteni is szeretnénk neked:

0

Cím hozzáadása