fbpx

A napi szépségápolási rutin mindenkinél más és más, hiszen nincs két pontosan ugyanolyan bőrtípus. Van, akinek túl zsíros, másnak éppen túl száraz a bőre, az egyik ember pattanásokkal küzd, míg másnak az allergia okoz gondot. Egy azonban biztos: a kollagén pótlásának beépítése a napi bőrápolási rutinba mindenkinek jól jön, hiszen számos bőrproblémát orvosolhatunk vele. Máris soroljuk!

Hidratálás

Ahogy a testünk kollagéntermelése csökken, a bőr egyre kevésbé tudja megőrizni korábbi hidratáltságát.Tudtad, hogy ha felturbózod a tested kollagéntermelését, az a szervezeted hialuronsav termelésére is jó hatással van? A hialuronsav pedig egy igazi hidratáló nagyágyú, hiszen tömegének akár ezerszeresét is képes megkötni vízben! Ennek köszönhetően pedig kontúrt ad a bőrnek, valamint volument és szilárdságot kölcsönöz a kötőszöveteknek.

Bőrfeszesítés

A kollagén a test legfontosabb fehérjéje, mely biztosítja a szervek és a szövetek rugalmasságát. A kor előrehaladtával azonban ahogy csökken a kollagéntermelés, sérül a bőrünk vázát adó mátrix és emiatt a bőr ráncosodik és megereszkedik. A kollagén adja ugyanis a bőr vázát, amelyre a sima és telt bőrnek szüksége van. Minél jobban sérül ez a váz, a bőr annál jobban elvékonyodik és egyre szárazabb lesz.

A kollagén emellett szabályozza a fibroblasztok működését is. A fibroblasztok olyan sejtek, amelyek a bőr kollagénmátrixának újraépítéséért felelnek és azonnal aktivizálni kezdik magukat, ha a vérkeringésben megjelennek a kollagén-peptidek.

A pattanásos bőrűeknek is nagy segítséget jelent a kollagén

Azoknak is, akik állandóan pattanásoktól szenvednek, érdemes beépíteni a napi rutinjukba a kollagén fogyasztását, ugyanis a pattanásokért felelős baktériumok szintén roncsolják a bőr vázát. A kollagén segíti a pattanások gyógyulását is, különösen, ha a folyékony kollagént tartalmazó étrend-kiegészítő még cinket is tartalmaz.

Hogyan érdemes kollagént fogyasztani?

A kollagént leginkább kollagén-peptidként érdemes fogyasztani, tehát folyékony kollagént tartalmazó italként. Érdemes olyat választani, amelyben a kollagén mellett egyéb bőrszépítő összetevők is vannak. A Collagen Cocktail például hialuronsavat és elasztint is tartalmaz, amelyek egyaránt a bőr feszességének és hidratáltságáért felelnek. Emellett pedig A- és C-vitamint, biotint és cinket is tettünk bele, hogy a valóban mindent megkapjon a bőr, amire az egészségének és feszességének megőrzése miatt szüksége van. Kúraszerűen érdemes fogyasztani, mi évi két kúrát javasolunk. Naponta 30 ml-t kell elkortyolni belőle, akár magában, akár vízben vagy gyümölcslében hígítva.

Nincs más dolgod, csak regisztrálni, mi pedig kéthetente értékes ajándékokat sorsolunk ki!

Szeretnél nyerni?

Akár 40% kedvezmény

Szeretnéd kipróbálni Európa első kollagénnel és hialuronsavval is dúsított kávékülönlegességét?

Kérj ingyenes kóstolót!

0