A kollagén fontos alkotóeleme a csontoknak, porcoknak, inaknak, szalagoknak és egyéb kötőszöveteknek. Lényeges szerepet játszik a bőr és a szövetek rugalmasságában és feszességében, valamint táplálja a hajat, bőrt és a körmöket. Tudtad, hogy több, mint 20-féle kollagén van?

Milyen kollagén típusok léteznek és melyiknek mi a feladata?

Több mint 20 különböző kollagén típus ismert, de a kollagének többsége az első három típusba tartozik. Mindegyik típus más szerkezetű és más szerepet tölt be. A legelterjedtebb az I-es típusú kollagén, amely a bőrben, az inakban és a csontokban is megtalálható. Az emberi szervezetekben és az élőlényekben található kollagének 90 százalékát az I-es típusú kollagén teszi ki. Ez a típus stimulálja a saját kollagén termelődését az emberi szervezetben. A II-es típusú kollagén azért fontos, mert a porcok fő összetevője. A III-as típusú kollagén az I-es típusú kollagénnel közösen található meg a bőrben, az izmokban és a csontokban.

Ez történik, ha csökken a kollagén

Ráncos leszel. Az a legfontosabb, de mondjuk, hogyan jutunk el addig.

A szervezetünk (az idő előrehaladtával) egyre kevesebb kollagént termel. Ez a folyamat már a húszas éveinkben megkezdődik, harminc és negyven éves korunkra jelentősen csökken, majd szinte teljesen leáll ötven- és hatvanéves korunkra. Emiatt a bőr fokozatosan elveszíti a rugalmasságát és megjelennek a ráncok, elsősorban a szem és a száj körül. Ezt a folyamatot jelentősen felgyorsíthatja például a dohányzás vagy ha gyakran tesszük ki erős UV sugárzásnak a bőrünket de lassítani is lehet, úgy ha kollagént viszel be a szervezetedbe. A Collagen Cocktail  segíthet neked ebben: egyszerűen idd magad széppé.

Most adtunk egy szupertippet, használd ki!

Ha figyelmesen olvastál (persze, hogy úgy olvastál) akkor észrevetted, hogy megírtuk: sajnos már a húszas éveid végétől a harmincas éveid elejétől érdemes pótolnod a kollagént és érdemes a csökkenő kollagén mennyiségére már az első ráncok kialakulása előtt odafigyelni, azaz megelőzni. Ezért alkottuk meg a Collagen Cocktail szépségitalt, mert éppen azokat az anyagokat juttatja vissza szervezetedbe, melyre a leginkább szüksége van.

Ez nem egy csodaszer, hiszen a saját tested által is megtermelt természetes anyagot tartalmazza, viszont épp ezért hatásos. A Collagen Cocktail a kollagén és a hialuronsav mellett számos olyan anyagot tartalmaz, melyek célirányosan bőröd fiatalságának megőrzéséről gondoskodnak. Tartalmaz elasztint, C-vitamint, A-vitamint, cinket és biotint, így mindennapos fogyasztásával tökéletes dózist juttatsz szervezetedbe bőröd hamvasságának, rugalmasságának megőrzése érdekében.

0