Milyen a biztonságos kollagén?

Nagyon fontos, hogy mielőtt kollagéntartalmú készítményt vásárolunk, meggyőződjünk a származási forrásáról és helyéről. Több mint 20 különböző kollagén típus ismert, de a kollagének többsége az első három típusba tartozik. Mindegyik típus más szerkezetű és más szerepet tölt be.

A legelterjedtebb az I-es típusú kollagén, amely a bőrben, az inakban és a csontokban is megtalálható. Az emberi szervezetekben és az élőlényekben található kollagének 90 százalékát az I-es típusú kollagén teszi ki. Ez a típus stimulálja a saját kollagén termelődését az emberi szervezetben.

A kollagén étrendkiegészítők többféle eredetűek lehetnek, például hal, szarvasmarha, sertés vagy szárnyas.

Amennyiben biztonságos helyről, lehetőleg európai kollagént fogyasztunk, úgy egyáltalán nem kell a kollagén káros hatásaival számolnunk, teljesen biztonságos a kollagén napi szintű fogyasztása.

Mi az a kollagén-peptid?

A kollagén az emberi szervezetben leggyakrabban előforduló fehérjék közé tartozik. Szerves részét képezi testünk megannyi alkotóelemének, például a bőrnek, a kötőszövetnek, a körömnek és a hajnak. A bőrben lévő kollagén szerepe, hogy a bőrt simává, feszessé és erőssé tegye.

A kollagén mennyisége testünkben idővel fokozatosan csökken. A folyamat harminc éves kor környékén már észrevehető, hiszen ekkor jelennek meg az első ráncok az arcunkon. A kollagén csökkenése miatt a bőrünk fokozatosan elveszíti rugalmasságát és üdeségét.

A veszteség pótlására igen nagy mennyiségű kollagént kellene rendszeresen magunkhoz venni. Ezt megtehetjük persze krém formájában is, azonban ahhoz, hogy egy krém valóban hatékony legyen, a kollagénnek át kell hatolnia a bőrön, hogy a mélyebb rétegeit is elérje. A kollagén a kozmetikai termékekben viszonylag nagy molekulák formájában található meg, melyek viszont nem tudják átlépni ezt az akadályt.

Ezzel szemben, ha a kollagént folyékony formában, vagyis könnyen emészthető kollagén-peptidekként visszük be a szervezetünkbe, a gyomrunk azonnal megemészti, a vérárammal pedig rögtön a bőrbe jut, ahol egyből hasznosul.

A kollagén-peptid előnye a sima kollagénnel szemben

A kollagén-peptid tartalmú italok új kollagén termelésére ösztönzik a testünket, így hozzájárulnak bőrünk hidratáltságához és rugalmasságához, valamint késleltetik a ráncok megjelenését.

A folyékony kollagén nagy előnye a testfelületen alkalmazott kollagéntartalmú készítményekkel szemben, hogy a fogyasztása az egész test számára kedvezően hat és a teljes bőrfelületünk élvezheti az előnyös hatását. Azok a fiatal nők is simább és sugárzóbb bőrről számolnak be a folyékony kollagén hatására, akik még évekre vannak az első szarkalábak megjelenésétől.

Collagen Cocktail – a legkomplexebb megoldás a kollagén-peptid fogyasztásra

Éppen ezért a COLLAGEN COCKTAIL is folyékony állagú kollagént tartalmaz, hiszen a gyomrunk így azonnal megemészti, a vérárammal pedig rögtön bejut a bőrbe, ahol egyből tud hasznosulni. A Collagen Cocktail a kollagén mellett még számos egyéb olyan összetevőt – többek között hialuronsavat és elasztint – tartalmaz, amelyek mind azon dolgoznak, hogy a bőröd napról napra rugalmasabb és sugárzóbb legyen!

A COLLAGEN COCKTAIL-ben lévő bioaktív kollagén az 1-es típusú hal kollagén hidrolíziséből származtatott egyedi kollagén-peptidekből álló készítmény, mely közel 100%-a felszívódik a szervezetben.

Próbáld ki Te is és fogyaszd minden nap bőröd fiatalságának megőrzése érdekében!

0

Cím hozzáadása