Miért éppen ez a híres “ránctalanító mesterhármas”?

Azért, mert mind a hárman kiemelkedő bőrfeszesítő tulajdonságokkal rendelkeznek, ha pedig hárman együtt teszik a dolgukat, egyenesen csodára képesek! Nézzük meg, hogy mitől ilyen különlegesek és miért használja őket előszeretettel a kozmetikai ipar a ránctalanításban!

Kollagén és hialuronsav

A kollagén a test legfontosabb fehérjéje, mely biztosítja a szervek és a szövetek elasztikusságát. Bőrünk 75%-a kollagénből épül fel. A kollagén termelődés azonban a kor előre haladtával lelassul, a lassulási folyamat 20 éves kor után kezdődik, majd a 30-40. életkorra lecsökken, és szinte teljesen leáll az 50-60. évre. Aki betöltötte az 40. évét, elvesztette a kollagén állományának 30%-át. 50 éves korra ez a mennyiség pedig már sajnos 60%-ra nő. A kollagén termelődés csökkenésének eredményeként a bőr egyre kevesebb vizet raktároz és megjelennek az első ráncok. A bőr fokozatosan elvékonyodik, és törékennyé válik, szárazsága fokozódik és egyre veszít természetes feszességéből.

hialuronsav legkiemelkedőbb tulajdonsága bámulatos vízmegkötő képessége, melynek köszönhetően rendkívül sikeresen képes szembeszállni a ráncokkal és az öregedés jeleivel. A hialuronsav lenyűgöző tulajdonsága, hogy képes a tömegének akár az 1000-szeresét is megkötni vízben. Ennek köszönhetően kontúrt ad a bőrnek, valamint volument és szilárdságot kölcsönöz a kötőszöveteknek. A kollagénhez hasonlóan azonban sajnos a hialuronsav mennyiséges is fokozatosan csökken a szervezetünkben.

Mit köszönhet a bőrünk az elasztinnak?

Míg a kollagén a bőr alsóbb rétegeiben, addig az elasztin a bőr középső rétegeiben található. Az elasztin ugyan kisebb mennyiségben található meg a bőrben, elasztikusságának köszönhetően azonban ő alkotja meg a kollagénrostok között található három dimenziós hálózatot. Leegyszerűsítve, a kollagén egyfajta keretként működik, biztosítja a bőr erejét és tartását, az elasztin pedig lehetővé teszi, hogy a a bőr mindig visszanyerje azt a formáját, amelyet a kollagén biztosít.

Hol találkozhatsz a ránctalanító mesterhármassal?

Érdemes olyan arcápolót keresned, amelyben a kollagén, a hialuronsav és az elasztin egyaránt megtalálható, hogy mindháromból egyszerre pótold a hiányzó mennyiséget. Ugyanakkor arra is figyelj, hogy a bőrt nem csak feszesíteni, de hidratálni is kell, tehát ápoló összetevők is bőven legyenek a krémedben.

Gondoltad volna, hogy a mesterhármast akár meg is ihatod? Úgy bizony, a Collagen Cocktail étrend-kiegészítő italban például mind a hárman megtalálhatóak és azért dolgoznak, hogy a bőröd a lehető legtovább megőrizze üdeségét és feszességét! A kollagén és az elasztin ráadásul peptidként kerül bele a “koktélba”, melynek nagy előnye, hogy sokkal hatékonyabban szívódnak fel és az egész testfelületre kedvezően hatnak. Érdemes évente két Collagen Cocktail kúrát tartani és feltölteni kollagén, hialuronsav és elasztin raktáraidat.

0