fbpx

A kollagén fogyasztása késlelteti a bőröregedést

Klinikai tesztelés során azt találták a kollagén fogyasztásának hatását vizsgáló bőrgyógyászok, hogy ha szájon át kollagén-peptidet fogyasztunk, akkor néhány hét után látványos változást tapasztalhatunk a bőrünk állagában és rugalmasságában. Nyolc hét folyamatos kollagén-peptid fogyasztás után hidratáltabbá válik a bőr, tizenkét hét után növekszik a kollagén sűrűsége a dermiszben (a bőr középső rétegében), négy hét után pedig jelentős változás áll be a bőr rugalmasságában.

A kollagén pótlására miért van szükség?

Ha egy csecsemő bőrét összehasonlítjuk egy időskorú ember bőrével, akkor nagyon jól látható, hogy szervezetünk egyre lassuló kollagén, elasztin és hialuronsav termelése milyen változást eredményez a bőrünkön. A bőr fokozatosan egyre ráncosabb, szárazabb, fakóbb lesz és fokozatosan elveszíti a rugalmasságát. Ez mind a bőröregedés folyamatának tudható be, ami ugyan elkerülhetetlen folyamat, azonban mégsem mindenkinél ugyanolyan tempóban történik. Van, akinek már negyvenévesen számos ránc tarkítja az arcát, míg sokan még hatvan évesen korukban is csak néhány nevetőránccal és szarkalábbal rendelkeznek.

Mit tehetek a bőröregedés ellen?

Ellene semmit sem tudsz tenni, hiszen ez egy természetes folyamat, az ütemét azonban nagyon is tudod befolyásolni. Sokat számít az életmódod, hogy dohányzol -e, mennyire óvod a bőrödet a káros napsugaraktól, mennyi folyadékot fogyasztasz, szoktál -e rendszeresen mozogni és helyesen táplálkozol -e.

A kutatási eredmények ismeretében a folyékony kollagén fogyasztása is jótékonyan hat a bőrödre, különösen akkor, ha olyan készítményt választasz, amelyben a kollagén-peptid mellett egyéb hasznos összetevők is vannak. A Collagen Cocktail megalkotásakor mi a legjobbra törekedtünk és csupa olyan bőrszépítő összetevőt válogattunk össze, amelyek a bőr feszességének megőrzését szolgálják: kollagén-peptid, elasztin-peptid, hialuronsav, biotin, cink, A-vitamin és C-vitamin. Mindannyian külön-külön is sokat tesznek a bőr egészségéért, képzeld el milyen lehet, ha ezek heten együtt összefognak! 😉

(A blogbejegyzésben szereplő adatok a Journal of Cosmetic Dermatology című magazinban közzétett 2015-ös klinikai tanulmányon alapszanak.)

 

Nincs más dolgod, csak regisztrálni, mi pedig kéthetente értékes ajándékokat sorsolunk ki!

Szeretnél nyerni?

Akár 40% kedvezmény

Szeretnéd kipróbálni Európa első kollagénnel és hialuronsavval is dúsított kávékülönlegességét?

Kérj ingyenes kóstolót!

0