Hogyan vigyáz a bőrünkre a kollagén és az elasztin?

A kollagén és az elasztin felel azért, hogy a bőrünk erős és feszes legyen. Mindketten ugyanolyan fontos szerepet játszanak bőrünk fiatalságának megőrzésében, mégis gyakran aratja le a babérokat a kollagén az elasztin helyett. Pedig mindkettejükre nagy szükségünk van, hiszen egymást támogatva vigyáznak a bőrünkre!

A kollagén és az elasztin egyaránt fontos fehérjék, amelyek többek között a kötőszövetben találhatóak meg. Az elasztin abban különbözik a kollagéntől, hogy ő felel a kötőszövetek elasztikusságáért. Gyakran hasonlítják a gumihoz, ugyanis az elasztin teszi lehetővé, hogy ha a szövetek megnyúlnak, akkor utána visszanyerjék az eredeti formájukat. Csípd meg a bőröd a testeden és nézd meg, hogyan ugrik vissza egy pillanat alatt. Na, hát ezt köszönhetjük az elasztinnak!

Leegyszerűsítve, a kollagén egyfajta keretként működik, ő biztosítja a bőr erejét és tartását, az elasztin pedig lehetővé teszi, hogy a a bőr mindig visszanyerje azt a formáját, amelyet a kollagén biztosít.

Mi a különbség a kollagén és az elasztin között?

Míg a kollagén a bőr alsóbb rétegeiben, addig az elasztin a bőr középső rétegeiben található. A kollagén legnagyobb előnye az erejében rejlik. Nagyon erős rostokból áll és ezek szolgáltatják azt az alapot, amelyre a bőr külső rétege rásimul. Az elasztin ezzel szemben kisebb mennyiségben található a bőrben, elasztikusságának köszönhetően azonban ő alkotja meg a kollagénrostok között található három dimenziós hálózatot.

Miért kezd el idővel csökkenni a mennyiségük a szervezetünkben?

Sajnos idővel a kollagén és az elasztin mennyisége egyaránt csökkenni kezd a szervezetünkben. Eleinte csak lassul a termelésük, aztán fokozatosan csökkenni kezd a mennyiségük is. Érdemes már huszonéves korban pótolni a mennyiségüket, ha szeretnénk minél tovább megőrizni bőrünk fiatalosságát és feszességét.

A Collagen Cocktail szuperkoncentrátum nagy mennyiségben tartalmaz folyékony kollagént és elasztint is. A folyékony kollagén nagy előnye, hogy sokkal hatékonyabban szívódik fel és az egész testfelületre kedvezően hat. Érdemes évente két Collagen Cocktail kúrát tartani és feltölteni kollagén és elasztin raktárainkat.

Természetesen nem csak belsőleg, hanem külsőleg is bevethetjük a kollagént és az elasztint. Mi az arcápoló komplexünkben hialuronsavval és Plankton EPS hatóanyaggal kombináltuk őket az intenzív ránctalanító hatásért. A bőr hidratálásáért pedig az argánolaj, az olívaolaj és az aloe vera felel az anti-aging arcápolónkban.

 

 

 

 

0