Mi az a kollagén és milyen kollagén típusok léteznek?

A kollagén az emberi szervezetben leggyakrabban előforduló fehérjék közé tartozik. Szerves részét képezi testünk megannyi alkotóelemének, például a bőrnek, a kötőszövetnek, a körömnek és a hajnak. A bőrben lévő kollagén szerepe, hogy a bőrt simává, feszessé és erőssé tegye.

Több mint 20 különböző kollagén típus ismert, de a kollagének többsége az első három típusba tartozik. Mindegyik típus más szerkezetű és más szerepet tölt be.

A legelterjedtebb az I-es típusú kollagén, amely a bőrben, az inakban és a csontokban is megtalálható. Az emberi szervezetekben és az élőlényekben található kollagének 90 százalékát az I-es típusú kollagén teszi ki. Ez a típus stimulálja a saját kollagén termelődését az emberi szervezetben.

Mi a II-es típusú kollagén feladata?

A II-es típusú kollagén a porcok fő összetevője. Reumás ízületi gyulladások esetén gyakran használják ezt a típusú kollagént a gyógyításban.

A III-as típusú kollagén az I-es típusú kollagénnel közösen található meg a bőrben, az izmokban és a csontokban.

A csökkenő kollagén termelődés pótlása

A szervezetünk minden nap újratermeli a kollagént, de sajnos ez a folyamat lelassul a kor előre haladtával. A lassulási folyamat már a húszas éveink végén elkezdődik, harminc éves korunk körül aztán drasztikusan lecsökken, majd ötven éves kor környékén teljesen leáll termelődése. A kollagén hiánya a legfőbb oka az öregedési folyamatoknak. Ezt a folyamatot ráadásul jelentősen felgyorsíthatja például a dohányzás vagy ha gyakran tesszük ki erős UV sugárzásnak a bőrünket.

A kollagén pótlása történhet szarvasmarha-, csirke-, sertés- vagy hal kollagénnel. A kozmetikumok leggyakrabban szarvasmarha, illetve hal kollagént tartalmaznak.

Hogyan tudom természetesen pótolni az egyre csökkenő kollagén szintemet?

A folyamatosan csökkenő kollagén mennyiségére érdemes már az első ráncok kialakulása előtt odafigyelni. Ezért alkottuk meg a Collagen Cocktailt, mert éppen azokat az anyagokat juttatja vissza szervezetedbe, melyre a leginkább szüksége van.

Kollagén-peptidet és elasztin-peptidet tartalmaz, melyek rendkívül gyorsan és hatékonyan szívódnak fel és hasznosulnak a szervezet számára. A Collagen Cocktail a kollagén és az elasztin mellett még számos olyan anyagot tartalmaz, melyek célirányosan bőröd fiatalságának megőrzéséről gondoskodnak. Tartalmaz hialuronsavat, C-vitamint, A-vitamint, cinket és biotint is. A biotint a bőr, a haj és a körmök szépségvitaminjának is nevezhetnénk, kéntartalma miatt. Más szóval: aki szép akar lenni és a külsejével meghódítani másokat, az nem nélkülözheti a biotint.

Fogyassz rendszeresen Collagen Cocktailt és vedd fel a harcot a ráncokkal!

0

Cím hozzáadása