fbpx

A II-es típusú kollagén: idd magad fiatallá

Rengetegszer hallottál róla, de valószínűleg csak annyit tudsz a kollagénről, hogy kell neked, mert segít fiatalon tartani. Pedig a kollagén több ennél: az emberi szervezetben leggyakrabban előforduló fehérjék közé tartozik, szerves részét képezi testünk megannyi alkotóelemének, például a bőrnek, a kötőszövetnek, a körömnek és a hajnak. De hogy idd magad fiatallá? Elmondjuk!

Húszféle van, de neked csak három kell!

Több mint 20 féle különböző kollagén van, ezeket típusokba sorolják. Mindegyik típusú kollagén más szerkezetű és más szerepet tölt be. Az egyes típusú kollagén a bőrben, az inakban és a csontokban is megtalálható, az emberi szervezetbenn és az élőlényekben található kollagének 90 százalékát az I-es típusú kollagén teszi ki. A II-es típusú kollagén a porcok fő összetevője. Reumás ízületi gyulladások esetén gyakran használják ezt a típusú kollagént a gyógyításban. A III-as típusú kollagén az I-es típusú kollagénnel közösen található meg a bőrben, az izmokban és a csontokban.

Ha fáj, ha recseg, itt a megoldás!

Kutatások már a 90-es években bebizonyították, hogy ha kollagént szedsz akkor jelentősen (és a jelentősen tényleg komolyan kell venni) csökkenthető az ízületi kopás. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy ha kettes típusú kollagént szedsz, akkor elkerülheted azt, hogy recsegjen ropogjon és persze fájjon (például) a térded, és nehezen állj fel a székből. (De ugyanez vonatkozik minden porcodra). A kutatás azt is kimutatta, hogy azoknak, akiknek MÁR fájt a térdük, a csípőjük, a kollagén szedése utána 25%-kal csökkent a fájdalmuk. A kettes típusú kollagén tehát megelőzi a porckopást. Ha pedig már gondod van, akkor elkezdi visszaépíteni, és csökkenti a fájdalmadat.  (Egyébként jelentős gyulladáscsökkentő hatása is van ezért reumás ízületi gyulladások esetén gyakran használják ezt a típusú kollagént a gyógyításban.

Ha bármilyen ízületi fájdalmad van, a Collagen Cocktail a megoldás rá: ‹‹‹‹‹‹

Mit tegyél ha csökken a kollagén?

Nem lehetnek illúzióink: bár a szervezeted igyekszik minden nap újratermelni a kollagént, 25 éves korod felett ez minden évben egyre nehezebb neki. Ha ez nem lenné elég, tudd, hogy a folyamat megállíthatatlan, mert  harminc éves korod körül drasztikusan lecsökken a kollagéntermelésed, majd ötven éves kor környékén teljesen leáll.

Tulajdonképp öregszel.

(És közben mindent meg is teszel, hogy ez jól látszódjon, mert cigizel, mert nem étkezel rendesen, mert UV-val terheled a bőrödet, sorolhatnánk)

De akkor mi a megoldás?

Pótold a kollagént, hogy ne fájjon, és ne öregedj meg (olyan gyorsan)

Azt már tudjuk, hogy a kollagén folyamatosan csökken a szervezetedben. Azt is, hogy (magadtól) nem tudod leállítani a fogyását, és azt is, hogy első ráncoknál, és az első fájdalmas nyilallásnál fogsz majd csak észbe kapni. Szerintünk jobb, ha előre gondolkodsz, és nem várod meg ezeket a gondokat.

Próbáld ki a  Collagen Cocktailt, ami éppen azokat az anyagokat juttatja vissza szervezetedbe, melyre a leginkább szüksége van, melyek célirányosan bőröd fiatalságának megőrzéséről gondoskodnak.

Fogyassz rendszeresen Collagen Cocktailt és vedd fel a harcot a ráncokkal!


Akár 40% kedvezmény

Szeretnéd kipróbálni Európa első kollagénnel és hialuronsavval is dúsított kávékülönlegességét?

Kérj ingyenes kóstolót!

0