Plusz három kiló. Amikor december huszadika körül abbahagyod a munkát, és január elején visszamész dolgozni, nagyjából három kilóval leszel több, hacsak nem azok között a szerencsések közt vagy akik képtelenek hízni. De hogyan tudod ezt elkerülni?

De mitől hízol?

Jó lenne azt hinni, hogy a mama bejglije (régen beiglinek írtuk volna, de már így helyes) vagy a felfoghatatlan mennyiségű finom szaloncukor miatt, de ez nem teljesen igaz. Nem is érdemes azt a taktikát választani, hogy akkor inkább nem eszel bejglit vagy végigcsinálod a nagy kajakómás hetet anélkül, hogy megkóstolnád a szaloncukrot, mert ez sem fog segíteni. Az a baj, hogy mindemellett (végre) napi többször fogsz enni finom ételeket, jó társaságban, plusz – hacsak nem vagy elképesztően kitartó – nem fogsz edzeni sem. (Egyébként azt majd január elejére ígéred meg magadnak)

Akkor nincs megoldás? Van, de előtte elmondjuk a legrosszabb hírt, amit valaha hallottál.

Egy hónapod van leadni, vagy…..

Egy nemzetközti kutatás szerint, ha nem adod le a karácsonykor felszedett plusz pár kilót egy hónapon belül, akkor azoknak a pluszkilóknak egy része rajtad marad. Magyarul: ha karácsonykor híztál 3 kilót, és azt február elejéig nem adod le, akkor nagy eséllyel +1 vagy +1,5 kilóval több leszel egy év múlva, mint most, karácsony előtt. Nem tudjuk, hogy ebben a pillanatban hány kiló vagy, de ha minden évben marad rajtad plusz egy akkor az lehet, hogy sok lesz. Van egy jó módszer arra, hogy ne hízz el karácsonykor. A számolgatás.

Nem biztos, hogy számolgatni kell

Egy süti legalább 300-500 kalória. Az alkohol is telis tele van kalóriával, és hizlal és akkor még nem beszéltünk a sültekről, köretekről, a különböző finomságokról (nem is gondolnád, de a majonézes saláták például nagyon sok kalóriát tartalmaznak). Szóval, megteheted, hogy elkezdesz számolgatni, de nem lesz jó érzés, elmondjuk, hogy miért.

Egy óra futással elégetsz nagyjából 500 kalóriát. Az egy süti, és nem nézne ki jól, ha minden bejgli után futnál esetleg egy órát a futógépeden. De akkor mit lehet tenni?

Hallottál már arról, hogy túlevés? És azt tudtad, hogy a halászlé fogyókúrás?

Kezdjük azzal, ami megdöbbentőbb lehet számodra: a halászlé simán belefér bármilyen karcsúsító, fogyókúrás programba, de te karácsonykor mégis hízni fogsz. Azért, mert túleszed magad. Tulajdonképp azt csinálod rosszul, hogy sokkal többet eszel, és sokkal kevesebbet mozogsz, mint egy átlagos kedden. Ezt tetézi az, hogy rossz sorrendben teszed, mert előbb eszed magad tele, és utána akarsz mozogni. Igazából ezt te sem gondolod komolyan. De akkor mit tehetsz, most, hogy már tudod, hogy mit hibázol?

A megoldás

Megteheted azt, hogy az egész karácsonyodat elrontod azzal, hogy nem éled meg. Mondjuk nem eszel finomságokat, vagy állandón megszállottan kalóriát számolgatsz, de egészen odáig is elmehetsz, hogy mindent, ami finom (és persze hizlal) helyettesíteni akarsz majd mással, olyannal ami nem biztos, hogy finom, cserébe nem hizlal.

Ha nem azt akarod, akkor azt javasoljuk, hogy eddz karácsonykor is, és (vigyázz, mert most szókimondóak leszünk), egyszerűen hozd előrébb az amúgy betarthatatlan újévi fogadalmadat, és segítsd az edzésed hatékonyságát a MyCocktail fogyókúrás étrendkiegészítővel, amelyiket, ha kúraszerűen szeded, akkor sokat segít majd neked abban, hogy fogyj. Igen, kúraszerűen kell szedni, elkezdheted már karácsony előtt ezzel felkészíted magad arra, hogy többet fogsz enni. Mire a kúrának vége éppen február van és simán lement rólad az a plusz 2-3 kiló aminek le kell.

Nézd meg a MyCocktailt itt: ‹‹‹‹‹‹

 

 

 

 

0