Végre elérted a kitűzött célt és megszabadultál az utált zsírpárnáktól. Nem örülhetsz azonban felhőtlenül, ugyanis örömödet beárnyékolja a hasadon megnyúlt bőr. Az olyan nagyon áhított önbizalom és fesztelen séta a strandon elmarad. Mégsem vetted meg azt a bikinit, amit a sikeres fogyókúrád jutalmául szántál magadnak. Elkeseredett vagy és dühös: miért kell ennek így lennie?!

Micsoda rémálom, nem igaz? Ha most még a fogyókúrád elején vagy, akkor van egy szuper jó hírünk, ugyanis nem kell, hogy átéld mindezt a szörnyűséget. Az egyetlen biztos módszer a megelőzés. De hogyan? Megtudod hamarosan, de előbb nézzük meg, tulajdonképpen miért is nyúlik meg a bőröd.

Mitől nyúlik meg a bőr és mit tehetsz ellene?

Ha a tested gyors méretváltozáson megy át, a bőröd fizikailag nem tudja azt követni, veszít elasztikusságából, és így a megmaradó felesleg bizony lógni fog. Ennek mértéke persze függ attól is, hány éves vagy, illetve hogy korábban mennyit “jojóztál”. Ha a hízás-fogyás rendszeresen váltakozott az életed folyamán, bőröd jobban ki volt téve a megnyúlásnak, ezért nehezebben is alkalmazkodik ismét az új alakhoz. A bőr feszessége pedig a korral járó kollagén és elasztin vesztés miatt is csökken, ezért az érettebb években hajlamosabb a megereszkedésre fogyás után is. 

Mivel a leghatékonyabb módszer a megelőzés, eleve úgy tervezd meg a fogyókúrádat, hogy minimalizáld a bőr megnyúlását. Első számú szabály, hogy lassan fogyj. Elvégre a hízás sem 2-3 hét alatt következett be, ráadásul könnyebb is úgy fogyni, hogy csak fokozatosan változtatsz az étrendeden. A drasztikus fogyókúrák végeredménye amúgy is általában a jojó-effektus, és legfeljebb vizet (és lelkesedést) veszítesz, zsírt biztosan nem. 

Ha 4-5 kilónál többet fogysz havonta, a bőröd nem tudja követni a tested méretváltozását, így te is szembesülsz majd egy olyan problémával, ami gyakorlatilag csak sebészi úton orvosolható. Törekedj a heti ½-1 kg súlyvesztésre, amit nagy lemondások nélkül is el tudsz érni, egészséges maradsz és a bőröd sem lóg majd a fogyásod végére.

FOGYÓKÚRA ÚTIKALAUZ edzéstervvel és könnyen elkészíthető receptekkel

A helyes étkezés és a kollagén

Tudtad, hogy a gyorsételekben lévő adalékanyagok visszafogják a test kollagén– és elasztin termelését, sőt, a narancsbőr kialakulásához is hozzájárulnak? Bizony, ezek az ételek a szép, üde, fiatalos test ellenségei, mivel számtalan módon tesznek kárt benned (talán ezért hívja az angol “junk foodnak” azaz szemét kajának őket). Száműzd a gyorsételeket az életedből, így a kilók elvesztése mellett a bőröd szépségét is megőrizheted.

Igyál sok-sok (cukor-és adalékanyagoktól mentes) folyadékot, kerüld a feldolgozott, csomagolt élelmiszereket és változatos formában fogyassz friss ételeket, fehérjét (tej, sajt, diófélék, tofu, hal), illetve kollagént és elasztint tartalmazó fogásokat. A legjobb, ha magadnak főzöl, az étkezéseidet színes, gusztusos idényzöldségekkel dobod fel. 

A bőr rugalmasságát adó kollagént és elasztint fogyáskor élelmiszerrel és étrendkiegészítővel is pótolhatod, így megelőzheted, hogy bőröd megereszkedjen. A csontok, porcok, inak és a bőr tartalmaz kollagént, így a hús- és a csontleves, illetve a kocsonya remek kollagénforrások. Egyszerűbb azonban étrendkiegészítővel (is) bevinned ezt a fehérjét, hiszen napi szinten egész biztosan nem fogod tudni ételekkel pótolni. 

A MyCocktail fogyókúrás kapszula pont emiatt tartalmaz kollagént is, így két legyet üthetsz egy csapásra! Gyorsíthatod és könnyebbé teheted a fogyásod, plusz a bőröd megnyúlását is csökkentheted. Ha pedig a Collagen Cocktail Komplexet kúraszerűen elkezded alkalmazni még a fogyókúrád előtt, a bőröd még nagyobb eséllyel őrzi meg fiatalos feszességét, bónuszként pedig a hajad és a körmeid is szebbek lesznek! Ez a folyékony kollagén ugyanis tartalmaz még elasztint és hialuronsavat is, amik a kollagénnel karöltve gondoskodnak arról, hogy minden porcikád ruganyos és csodaszép legyen! 

IMÁDOD A KEDVEZMÉNY PROGRAMOKAT (PL. JOY NAPOK)? AKKOR ITT A LEHETŐSÉG!

Rendelj most Collagen Cocktail Komplexet és MyCocktail fogyókúrás kapszulát 40%-os kedvezménnyel és kezdd el a könnyű fogyást!

Mit ad a Collagen Cocktail Komplex, amit más kollagénes étrendkiegészítő nem?

Bár a Collagen Cocktail Komplex úttörő volt a hazai piacon, ma már természetesen számtalan kollagént tartalmazó étrendkiegészítő közül válogathatsz. Mégis hogyan segíti jobban a bőr feszesítését a CC Komplex? Ez a folyékony kollagén olyan hatóanyagok keveréke, ami egyetlen más kollagénes termékre sem jellemző. Kollagéntartalma az egyik legmagasabb (9600 mg), továbbá tettünk bele elasztint, illetve hialuronsavat is. A kollagén és az elasztin együttesen felel a bőr rugannyosságáért, a hialuronsav pedig a ráncosodást előzi meg. A CC Komplexbe került vitaminok és ásványi anyagok (C-vitamin, A-vitamin, cink, biotin) pedig a három fő hatóanyag beépülését segítik, továbbá serkentik a tested saját kollagén és elasztin termelését is, illetve fokozzák a sejtregenerációt. Ezeket azért fontos tudni, mert a szervezet egy rendkívül komplex rendszer, így nem lehet egy-egy tápanyag hatását sem csak önmagában nézni. Például C-vitamin hiányában a szervezet nem képes előállítani a kollagént, márpedig ennek az értékes fehérjének a pótlása nem elég, ha mellette testünk saját maga nem tudja előállítani.

Elasztin

A bőr kötőszövetében 2-5%-ban előforduló fehérje, amely a bőr feszességéért felelős. Az elasztin rostok felelősek a bőr rugalmasságáért.

A kor előrehaladtával a felhám elvékonyodik, az elasztin rostok pedig meggyengülnek. Az új rostok termelődése lelassul. A szerkezeti változások hatására a bőr egyes helyeken meglazul, ami a bőr megereszkedéséhez vezet. Azokon a helyeken, hogy az izomzat gyakran húzódik össze, mint a száj és szemek körüli rész, a bőr az alatta lévő izomréteghez kapcsolódik, és az izom minden összehúzódására rongálódik, ami bemélyedéseket, s ráncokat alakít ki.

Kollagén

A test legfontosabb fehérjéje, mely biztosítja a szervek és a szövetek elasztikusságát.

A kollagén rostok felelősek a bőr erejéért és tónusáért. Bőrünk 75%-a kollagénből épül fel. Kollagén nem található meg az élelmiszerekben, ezt a rostos terméket a testünk állítja elő.

A kollagén termelődés a kor előre haladtával lelassul, a lassulási folyamat 20 éves kor után kezdődik, majd a 30-40. életkorra lecsökken, és szinte teljesen leáll az 50.-60. évre. Aki betöltötte az 40. évét, elvesztette a kollagén állományának 30 % – át. 50 éves korra ez a mennyiség 60%-ra nő.
Az öregedési folyamatok fő oka a kollagén hiány vagy a kollagén pusztulása.

A kollagén termelődés csökkenésével a bőr kevesebb vizet raktároz, és megjelennek az első ráncok.

A bőr elvékonyodik, és törékennyé válik, szárazsága fokozódik, rugalmasságának csökkenését apró ráncocskák formájában érzékeljük.

Biotin

A bőr, a haj és a körmök szépségvitaminjának is nevezhetnénk, kéntartalma miatt. Más szóval: aki szép akar lenni és a külsejével meghódítani másokat, az nem nélkülözheti a biotint. A bőrben, hajban, körömben sok a kén, aminek be kell kerülnie a sejtekbe.

A vitamint 1930-ban fedezték fel. A szervezet csak nagyon kis mennyiségben képes tárolni, ezért szükséges rendszeresen a szervezetbe juttatni.

Hialuronsav

A hyaluronsav a ráncok legnagyobb ellensége. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb hyaluronsavat termel. Már a 20. életév környékétől csökken a szervezetben a mennyisége, melynek hatására lassanként megjelennek az öregedés első jelei, amik egyre erőteljesebbé válnak az életkor előrehaladtával. Megereszkedett bőr és egyre mélyebb ráncok jelzik a hyaluronsav csökkenő termelődését.

A 40. életév környékén válik mindez igazán láthatóvá és érezhetővé, ugyanis ekkorra már csupán fele annyi hyaluronsav termelődik, mint fiatalabb éveinkben. Mire elérjük a 60 éves kort, addigra pedig bőrünk hyaluronsav tartalma már csak a 10 százaléka az eredeti mennyiségnek. Jól látható tehát, hogy ha meg akarjuk őrizni bőrünk egészséges és fiatalos külsejét, akkor pótolnunk kell a kötőszövetekben a csökkenő hyaluronsav mennyiségét. A szájon keresztül bevitt hyaluronsav felszívódását magnéziummal és cinkkel lehet fokozni.

A-vitamin

Manapság a leghatásosabb öregedéstgátló szerek közé a retinoidokból és a retanolból származó A-vitamin savakat sorolják.

Amellett, hogy hámlasztanak, ösztönzik a bőrsejtek növekedését, és képesek lejutni egészen a dermiszig (a bőr középső rétegéig),vagyis odáig, ahol az új sejtek születnek. További jótékony hatásuk, hogy a sejtek DNS-ében a káros UVA-sugárzás által okozott sérüléseket is képesek helyreállítani.

A retinoidok valóságos csodaszerek, hiszen bizonyítottan megduplázhatják a bőrfelszín kollagéntermelését, halványítják a ráncokat, sőt a pigmentfoltokat is enyhítik.

Cink

A cink egy igen fontos ásványi anyag, létfontosságú a bőr egészségének fenntartásához, helyreállítja a károsodott szöveteket. Nélkülözhetetlen a sejtnövekedéshez és a sejtreplikációhoz is. Belülről érdemes pótolni.

Egyéb trükkök

A fogyókúrád alatt folyamatosan kezeld, kényeztesd magadat, hogy megelőzd a bőröd megnyúlását. Végy rendszeresen egy kellemes fürdőt tengeri sóval és ásványi anyagokkal, használj feszesítő krémeket, rendszeresen radírozd magadat (ez elősegíti a hámlasztást és az új hámréteg képződését), kerüld a napot és hidratáld rendszeresen a bőrödet. Ne feledkezz meg a testedzésről sem, enélkül ugyanis a szép formák elmaradnak. Nem mellékesen a kerek idomokon a bőr is jobban feszül.

0