Mitől olyan különleges a hialuronsav?

A hialuronsav az egyik legnépszerűbb hatóanyag a kozmetikumokban manapság. Elsősorban a kiemelkedő hidratáló tulajdonságának köszönheti a népszerűségét, de a ránctalanító és bőrfeszesítő tulajdonságai is vitathatatlanok. Legfőbb előnye a bámulatos vízmegkötő képessége, vagyis elképesztő mértékben képes a bőr nedvességmegtartó erejét fokozni: tömegének akár ezerszeresét is képes megkötni vízben. Ennek köszönhetően rendkívül sikeresen képes szembeszállni a ráncokkal és az öregedés jeleivel. A hialuronsav a testünk összes szövetében megtalálható, leginkább a kötőszövetekben és az ízületekben.

Sajnos ahogy öregszünk a szervezetünk egyre kevesebb hialuronsavat termel. Ha meg akarjuk őrizni bőrünk fiatalosságát és ragyogását, akkor érdemes minél hamarabb elkezdeni pótolni a kötőszövetekben a csökkenő hialuronsav mennyiségét.

Hialuronsav tartalmú ételek

Testünk hialuronsav termelését kiegészíthetjük hialuronsav porral, kapszulával vagy egyéb étrend-kiegészítővel. Krémmel, ampullával és injekcióval pedig közvetlenül is bejuttathatjuk a bőrbe a hialuronsavat.

Mindezek mellett azonban nap mint nap észrevétlenül is töltjük a hialuronsav készleteinket anélkül, hogy erről akár tudnánk, ugyanis bizonyos hialuronsav tartalmú ételek fogyasztása is növeli a szervezetünkben a hialuronsav mennyiségét.

A zöld színű leveles zöldségek, a gyökérzöldségek, a szója és a húsleves fogyasztása mind-mind hozzájárul a hialuronsav mennyiségének növekedéshez. A gyökérzöldségek fogyasztása különösen ajánlott, ugyanis a magas magnéziumtartalmuk nagyban segíti a hialuronsav felszívódását. A vörösbor fogyasztása pedig arra serkenti a testünket, hogy még több hialuronsavat termeljen.

Hialuronsav tartalmú étrend-kiegészítő – Collagen Cocktail

Ha kedveled a természetes összetevőket tartalmazó étrend-kiegészítőket, akkor mindenképpen kóstold meg a Collagen Cocktailt! Akárcsak egy igazi koktélban, ebben is a legfinomabb hozzávalók vannak, amelyek vitaminnal látnak el, közben pedig megszépítik a bőrödet és a hajadat is!

A Collagen Cocktail egy komplex szépségápolási étrend-kiegészítő, melynek fő összetevői a hialuronsav, a folyékony kollagén és az elasztin. Ezt a három fő összetevőt egészíti ki a biotin, a cink, az A-vitamin és a C-vitamin. A kollagén és az elasztin peptid formájában kerül a szépségitalunkba, ugyanis a peptidek a sima elasztinnal és kollagénnel szemben sokkal könnyebben és hatékonyabban szívódnak fel és így a szervezet számára fokozottabban hasznosulnak. Naponta elég esténként lefekvés előtt 30 ml-t elfogyasztani belőle és máris rengeteget tettél a bőröd feszességéért és üdeségéért! Étkezz egészségesen, fogyassz rendszeresen sok folyadékot és szépülj folyékony kollagénnel, ahogy Kulcsár Edina szépségkirálynő is teszi!

0

Cím hozzáadása