A hialuronsav hatása egészen bámulatos

A hialuronsavval számos helyen találkozhatunk: krémekben, kapszula formájában, de akár injekcióban is az orvosnál vagy egy szépségklinikán. A szépségipar és az ortopéd sebészek egyaránt használják gyógyászati és esztétikai célokra a hialuronsavat, ugyanis jó néhány előnyös tulajdonsággal bír.

hialuronsav természetes formában is jelen van a szervezetünkben, leginkább a kötőszövetekben és az ízületekben található meg.  Egészen bámulatos a vízmegkötő képessége, ugyanis tömegének akár az ezerszeresét is képes megkötni vízben! Kontúrt ad a bőrnek, volument és szilárdságot kölcsönöz a kötőszöveteknek, vagyis a hialuronsav a feszes bőr egyik legfőbb felelőse.

Mióta ismert a hialuronsav hatása a bőrre?

Érdekes módon a hialuronsav ezen tulajdonságára nem is olyan régen figyelt csak fel a nagyvilág! Az ezredfordulón készült egy dokumentumfilm, amely egy kis japán települést mutatott be. A falu különlegessége, hogy az emberek szinte mind megélték a nyolcvan-kilencven éves kort, ráadásul feltűnően feszes volt a bőre még az idősebb falubelieknek is. Kiderült a kutatások során, hogy ennek a japán falunak a lakói hialuronsavban gazdag étrendjüknek köszönhetik, hogy a bőrük sokkal tovább ránctalan marad, mint a hasonló korú embereknek.

Hialuronsav pótlása

Nem könnyű, bár tény, hogy a mindennapos táplálkozás során is nagy mennyiségben lehet fogyasztani olyan ételeket, amelyek támogatják testünk hialuronsav termelését. Ha sok szóját, zöld leveles zöldséget és gyökérzöldséget fogyasztunk például, akkor azzal már sokat tettünk bőrünk egészségéért! Ha azonban igazán biztosra akarsz menni, érdemes étrend-kiegészítő formájában is fogyasztani hialuronsavat.

A Collagen Cocktail szuperkoncentrátumban például nagy mennyiségben található hialuronsav a folyékony kollagén mellett. Ezt a két nagyágyút pedig még további bőrturbózó összetevők egészítik ki: zink, biotin, C-vitamin és A-vitamin. Gondoltad volna, hogy a bőröd feszességét koktél kortyolgatással is támogathatod? tegyél egy próbát és vágj bele egy folyékony kollagén kúrába! Meglátod, a folyékony kollagén és a hialuronsav párosa mindent megtesz majd, hogy bőröd a lehető legtovább megőrizze a feszességét!

Collagen Cocktail – természetes megoldás a feszes bőrért

0