Hatásos fogyókúra első mottója: Egyél tisztán!

Az egyik legfontosabb szabály, hogy próbáld minimalizálni az étrendedben a feldolgozott élelmiszereket, a finomított cukrot, az adalékanyagokat és a színezékeket. Válassz inkább rostban és tápanyagokban gazdag, kalóriaszegény, valódi élelmiszereket.

Ha elkezdesz erre figyelni és megszokod, hogy átböngészed az összetevők listáját a csomagolás hátán, akkor nagy meglepetésben lesz részed, ugyanis nagyon sok mindenről biztosan nem gondoltad volna, hogy mennyi adalékanyag van benne.

Hallottál már erről? Sokszor keveset

Ha egész nap alig ettél, szinte kizárt, hogy megúszod este az összevissza evést. Hidd el, a „többször keveset elv” tökéletesen működik a diétában. Ügyelj rá, hogy soha ne terheld túl a gyomrodat, de azért add meg a módját minden étkezésnek. Óriási különbség van aközött, hogy bedobsz pár falatot állva, szinte futva, mintha ugyanazt az ételt szépen tálalva, ülve fogyasztod el. Engedd meg magadnak ezt a kis luxust ötször a nap folyamán és meglátod, így sokkal kevésbé fog állandóan az evésen járni az agyad.

 

Mikor lesz hatásos a fogyókúra? Ha nem vonsz meg magadtól fontos tápanyagokat!

Szénhidrátra, fehérjére és zsírra egyaránt szükséged van, ne vond meg magadtól egyik sem hosszútávon. Viszont oda kell figyelni minden egyes étkezés során, hogy milyen minőségben és mennyiségben fogyasztod őket. Biztosan láttál már olyan képet az Instan, ahol azt illusztrálják, hogy például egy fánk szénhidráttartalma mennyi zöldséggel és teljeskiőrlésű gabonával egyenértékű. Az egyik tálon egy kis fánk díszeleg, míg a másik tele van színesebbnél színesebb falatokkal. Az egyik után félóra múlva éhes leszel, míg a másik tányér délig eltelít.

Kitartás, kitartás, kitartás!

Csodadiéta nem létezik, tartós eredményt csak életmódváltással együtt lehet elérni. Azonban nem mindegy, hogy milyen út vezet a sikerhez. Ha sanyargatásnak és szenvedésnek éled meg a fogyókúrát, sokkal nehezebb lesz az elért eredményt tartani. Próbálj úgy diétázni, hogy azt valóban tudd tartani, akár hétvégén, akár hétköznap munka mellett is.

A MyCocktail abban segít neked, hogy ne törjenek rád falásrohamok, ne érezd azt, hogy ha most azonnal nem eszel, akkor azonnal felrobbansz. A benne található fehéreper levél kivonata segít kordában tartani a vércukorszintedet, hogy ezt elkerülhesd. És ha már koktélról van szó, természetesen „kevertünk mellé” még jó néhány olyan hatóanyagot, amelyek a szénhidrát- és zsíranyagcserét támogatják, na és persze kollagént is, hogy a bőröd is megőrizhesse a feszességét a diéta során!

0