• folyékony kollagén

Folyékony kollagén – a csodaszer

Mikor és mitől jelennek meg az első ráncok?

Néhány évtizeddel ezelőtt elsősorban a már kialakult ráncok csökkentése volt a cél, manapság azonban egyre inkább arra törekszünk, hogy késleltessük a ráncok megjelenését az arcunkon. Akkoriban a bőrfiatalítás és az öregedésgátló készítmények csak az első ráncok megjelenése után kerültek a figyelem középpontjába. A huszon- és harmincévesek esti arcápolási rutinjába szinte kizárólag a tisztítás és a hidratálás tartozott és csak az igazán alaposak és előrelátóak nyúltak rendszeresen a szemránckrémért és a különböző szérumokért.

Az alapos tisztítás és hidratálás ma már a nők többségének magától értetődő. Ugyanúgy része a mindennapoknak, mint a fogmosás vagy az esti tusolás. A megelőzést pedig egyre többen már a húszas éveikben megkezdik, hiszen a bőr öregedésének folyamata bizony jóval az első mély ráncok megjelenése előtt elindul.

A kollagén termelődésének lelassulása sajnos már a húszas éveinkben megkezdődik. Harminc és negyven éves korunkra jelentősen csökkenni is kezd, majd szinte teljesen leáll ötven- és hatvanéves korunkra.

Régóta kísérletezik a kozmetikai ipar a kollagén pótlásával. A bőrgyógyászok többsége azonban sokáig azt gondolta, hogy a kollagén nagyméretű molekulái nem képesek áthatolni a bőr felszínén. És akkor egyszer csak felfedezték a folyékony kollagént!

Mi van akkor, ha folyékony kollagént fogyasztunk?

Dr. Stefanie Williams, a European Dermatology London alapítója és bőrgyógyász-szakértője, egykoron szintén a kételkedők táborát erősítette, a kutatási eredmények láttán azonban megváltozott a véleménye:

– Sok kollégámhoz hasonlóan korábban én is azt gondoltam, hogy a kollagén egyszerűen szétbomlik az emésztés során, még mielőtt bekerülni a véráramba és elérné a bőrt – mondta Dr. Stefanie Williams. A kutatási adatok és eredmények tanulmányozása azonban meggyőzte, hogy a folyamat bizony teljesen másképp működik.

– Miután szétesik a molekula, a részecskék bekerülnek a véráramba, így a bőrt is elérik, ahol tizennégy napon keresztül megmaradnak. Na és most jön az igazán izgalmas része a dolognak! A testünk ugyanis azt az üzenetet kapja, hogy ezek a részecskék a kollagén termelődésének  csökkenésére utalnak és emiatt a hiba azonnali kijavítására van szükség. (Ugyanez történik például akkor is, ha komolyabban megsérül a bőrszövetünk.) Így ösztönzi a testünk a kötőszövetet, hogy több kollagént, elasztint és hialuronsavat termeljen. Ezek mindegyike pedig ahhoz járul hozzá, hogy a bőrünk minél tovább megőrizhesse a fiatalságát.

Dr. Williams szerint a folyékony kollagén tartalmú italok új kollagén termelésére ösztönzik a testünket, így hozzájárulnak bőrünk hidratáltságához és rugalmasságához, valamint késleltetik a ráncok megjelenését.

Meglepő módon a konyhánkban készült húslevest is a folyékony kollagénekhez sorolja Dr. Stefanie Williams, hiszen a húslevesben található zselatin nem más, mint állati kötőszövetből nyert kollagén.

A folyékony kollagén nagy előnye a testfelületen alkalmazott kollagéntartalmú készítményekkel szemben, hogy a fogyasztása az egész test számára kedvezően hat és a teljes bőrfelületünk élvezheti az előnyös hatását. Azok a fiatal nők is simább és sugárzóbb bőrről számolnak be a folyékony kollagén hatására, akik még évekre vannak az első szarkalábak megjelenésétől.

Hogyan tudok folyékony kollagént magamhoz venni?

Éppen ezért a Collagen Cocktail is folyékony állagú kollagént tartalmaz. A gyomrunk így azonnal megemészti, a vérárammal pedig rögtön bejut a bőrbe, ahol egyből tud hasznosulni. A Collagen Cocktail a kollagén mellett még számos egyéb olyan összetevőt – többek között hialuronsavat és elasztint – tartalmaz, amelyek mind azon dolgoznak, hogy a bőröd napról napra rugalmasabb és sugárzóbb legyen! Próbáld ki Te is és fogyaszd minden nap bőröd fiatalságának megőrzése érdekében!