Egyáltalán mikor kell fényvédőt használni az arcunkon?

 

A kérdés tulajdonképpen egész évben izgalmas, hiszen nem csak nyáron kell fényvédővel védeni az arcunkat, sokan azonban sajnos még ma sem fordítanak erre extra figyelmet, csak a nyári hónapokban. Pedig tudtad, hogy az idő előtti bőröregedésért 80 százalékban a káros napsugarak felelnek?

Van, aki egész évben fényvédővel rendelkező arcápoló készítményt használ és úgy érzi, hogy ezért nyugodtan hátradőlhet, de vajon elég ez a megoldás? Vagy esetleg elég télen, de tavasztól szükség van extra védelemre is? Olvass tovább és járjuk körül együtt a témát!

 

Mennyiség és alaposság mindenek felett

 

2018-ban a Brit Bőrgyógyászok Szövetsége egy kutatás során megállapította, hogy azok, akik fényvédős arcápolót használtak, az arcápoló felvitelekor az arcuk 16 százalékára nem vitték fel az arcápolót, tehát ekkora terület maradt védtelen a napsütéssel szemben. Megállapították továbbá, hogy elsősorban a szemkörnyék az a rész az arcon, amely kimarad az alapos krémezésből. Ráadásul sokkal kevesebb fényvédő került így fel a bekrémezett területekre is, hiszen az arcápolóból messze nem használtak annyit a tesztben résztvevők, mint a sima fényvédőből. Tudtad, hogy ha a szükséges fényvédőnek mindössze a fele kerül az arcodra, jelentősen megnövekszik a káros napsugarak bőrroncsoló hatása?

 

Természetesen a fényvédővel ellátott arcápoló is lényegesen több, mint a semmi, pláne ha tudod, hogy csak minimálisan fogsz kint tartózkodni aznap. Ügyelj azonban a fentiekre és tavasztól őszig lehetőség szerint egészítsd ki a napi rutinodat egy külön fényvédő készítménnyel.

 

Mit tesznek a káros napsugarak a bőrrel?

 

Elsősorban az elasztinsejteket pusztítják, aminek hatására a bőr megereszkedik és elveszíti a rugalmasságát. Pedig nagyon kellene óvnunk a bőrünk elasztinkészletét, hiszen a kollagénmellett az elasztin az a fehérje, amely nélkülözhetetlen bőrünk feszességének megőrzéséhez. Az elasztin segít megőrizni a bőr kollagénszintjét, továbbá serkenti a bőr feszességét és üdeségét.

 

Elasztin- és kollagénpótlás egyszerűen

 

Sajnos az életkorunk előrehaladtával is fokozatosan csökken a testünk saját kollagén és elasztin termelése, manapság azonban már mindkettőt tudjuk akár szájon át is pótolni. Napi 30 ml Collagen Cocktail szuperkoncentrátum fogyasztása fedezi tested csökkenő kollagén, elasztin, hialuronsav, biotin, cink, A- és C-vitamin szintjét. Válaszd a megelőzést a bőröd természetes feszességének megőrzéséért és támogasd a bőröd a regenerálódásban!

0

Cím hozzáadása