fbpx

Az elasztin fő ellenségei a napsugarak

Tudtad, hogy az arcon megjelenő ráncok és foltok 80 százalékáért az erős napsugarak a felelősek? Annak ellenére, hogy azt gondoljuk, ezek mind a bőröregedés szükséges velejárói, valójában jórészt a túlzásba vitt napozás és a nem megfelelő fényvédelem miatt kerülnek az arcunkra.

A bőröregedés folyamata huszonéves korban kezdődik, amikor lassan-lassan megjelennek az arcon az idő múlásának apróbb jelei. Ez egy teljesen természetes folyamat, ami előbb-utóbb mindenkit érint, azonban a hiúságunknak nem mindegy, hogy mikor és milyen mértékben tükrözi az arcunk az idő múlását.

A napsütés a bőrünkben található elasztinsejteket pusztítja, aminek hatására a bőr megereszkedik, elveszíti a rugalmasságát, érzékenyebbé válik és nehezebben regenerálódik. A napimádók közül sokan azzal vigasztalják magukat, hogy szemmel láthatóan egyáltalán nem sínyli meg a bőrük a napozást, de ez sajnos nem így van, a naptól károsodott bőr ugyanis később bosszulja meg magát. Különösen az arc, a nyak és a kéz bőrén mutatkoznak meg hamar felelőtlen napozás és a bőröregedés jelei, ugyanis eleve ezek a testrészek hamarabb ráncosodnak, ráadásul folyamatosan éri őket a nap.

Nagyon kell óvnunk bőrünk elasztin készletét, hiszen a kollagén mellett az elasztin az a fehérje, amely nélkülözhetetlen a bőr feszességének megőrzéséhez. Az elasztin segít megőrizni a bőr kollagénszintjét, továbbá serkenti a bőr feszességét és üdeségét.

Mit tehetek a káros napsugarak okozta bőröregedés ellen?

Téves azt hinni, hogy csak kánikulában és csak a déli órákban kell kerülni az erős napot, ugyanis már tavasszal is nagyon oda kell figyelni arra, hogy az arcunkat, a nyakunkat és a fedetlen testrészeinket óvjuk a naptól. Természetesen nem arra gondolunk, hogy ha kimész az irodából ebédelni, akkor előtte már félórával kend be magad tetőtől talpig fényvédővel. A legbiztosabb, ha már a reggeli arcápoló rutinodba beépíted a fényvédő felvitelét. Nagyon könnyű állagú, könnyen felszívódó, magas faktorszámú fényvédő készítmények léteznek már kifejezetten az arc, a nyak és a dekoltázs bőrére, tehát nem kell attól tartanod, hogy egész nap csillogni fog az arcod és nem tudsz sminkelni sem. Használd őket már mostantól, ne várd meg, amíg lepirul az orrod. Sokkal könnyebb elébe menni a napégésnek, mint aztán elfedni a károkat.

Érdemes egy könnyen felszívódó, az egész testen alkalmazható fényvédőt is beszerezned és ha tudod, hogy rohangálós napod lesz és sokat leszel a szabadban, bizony a városban is kend be vele a karjaidat vagy a lábaidat, ha szabadon vannak.

Pótolhatom az elvesztett elasztin mennyiséget?

Az egyre fogyatkozó elasztin készletünk pótlására számos kozmetikai eljárás létezik, amelyek az elasztin termelését serkentik. Tudtad, hogy ha az elasztint peptidek formájában viszed be a szervezetedbe, könnyen tud hasznosulni és a teljes testen kifejti feszesítő hatását? Mi a természetes bőrfeszesítő megoldásokban hiszünk, ezért alkottuk meg a Collagen Cocktail étrend-kiegészítő italt, amelyben az elasztin-peptidek mellett többek között folyékony kollagén és hialuronsav felel azért, hogy a bőröd a lehető legtovább megőrizhesse a feszességét és rugalmasságát.

Hol kapható folyékony kollagén?

A legegyszerűbben és a leggyorsabban webáruházunkban, vagyis a www.collagencocktail.hu oldalon tudod megvásárolni. Nézz körül a csomagok között is, ugyanis kedvezményes áron juthatsz hozzá a Cocktail-okhoz, amennyiben egyszerre veszed meg a kúrádhoz szükséges mennyiséget!

Kerüld az erős napfényt, használj fényvédőt és adj egy esélyt a Collagen Cocktailnek! 🙂

Nincs más dolgod, csak regisztrálni, mi pedig kéthetente értékes ajándékokat sorsolunk ki!

Szeretnél nyerni?

Akár 40% kedvezmény

Szeretnéd kipróbálni Európa első kollagénnel és hialuronsavval is dúsított kávékülönlegességét?

Kérj ingyenes kóstolót!

0