Mi az az elasztin és miért van szükséged rá?

A bőrápolás területén az elasztin méltánytalanul elhanyagolt téma, mert a kollagén kapja meg a rivaldafény nagy részét. A bőr kollagén tartalma növelhető, javítható számos módon, ám sajnos az elasztin utánpótlás már nem ilyen egyszerű, viszont ugyanolyan fontos a sikeres bőrfiatalításban!

Az elasztin öregedésgátló, segít megőrizni a bőr kollagén szintjét, továbbá serkenti a bőr feszességét és fiatalosabb megjelenését. Bőröd feszessége mellett az érfalaid rugalmasságáról is gondoskodik.

Az elasztin egy fehérje, amely aminosavakból áll. A bőr kötőszövetében mindössze 2-5 százalékában fordul elő, a kollagénnel együtt kb. 70 százalékban. A bőrben található elasztikus rostok legfőbb építőeleme, mely elasztikus rostok a szöveteknek hajlékonyságot, rugalmasságot kölcsönöznek.

A bőrben kettős (vízszintes és függőleges, mint egy rács) hálózatot alkotva nemcsak a bőr rugalmasságáról, hanem annak tartásáról is gondoskodnak. A kor előrehaladtával az elasztin rostok megvastagszanak, vízmegkötő képességük csökken, a rácsos szerkezet pedig egyre merevebbé és törékenyebbé válik, így csökkentve a bőr rugalmasságát.

Mit tehetek a feszesebb bőrért? Hogyan pótolhatom az elasztint?

A bőr fiatalságának megőrzésére, így a fogyatkozó elasztin visszanyerésére számos eljárás létezik.

Manapság nagyon divatosak az igen költséges orvos-esztétikai kezelések, mint például a “HIFU” és a ‘lézeres arcfiatalítás”, melyek a bőr kollagén és elasztin termelésének serkentését célozzák. A kezelések során a bőrfeszesítés a bőr saját építő folyamatain keresztül valósul meg, az eredmény ideális esetben 6 hónap után válik láthatóvá.

Ezeket a a típusú kezeléseket évente több alkalommal javasolt elvégezni. Jobb, ha számolsz a kiadások sokszorozódásával, továbbá az életkor függvényében ezek a bizonyos “saját építőfolyamatok” is erősen megkérdőjelezhetők.

Természetes bőrfeszesítésre vágysz? Akkor próbáld ki a Collagen Cocktailt!

A Collagen Cocktail elhivatott a természetes utánpótlás iránt. A Collagen Cocktailben egy olyan szuperkoncentrátumot hívtunk életre, mely az elasztin mellett kollagént, hialuronsavat, biotint, cinket, C és A vitaminokat egyszerre tartalmaz. Koktélunk a kollagént a hatékonyabb felszívódás érdekében ráadásul kollagén-peptidként tartalmazza, ami nem más, mint folyékony kollagén!

Napi 30 ml koktél, évente 1-2 kúra kockázatmentesen, természetesen, látható eredményekkel.

Collagen Cocktail elasztin tippek:

  1. Úgy tudod tesztelni, hogy mennyi elasztin van a bőrödben, hogy a kézfejeden megcsippented egy picit a bőrt és ha azonnal visszaugrik, akkor még nincs mitől tartanod. Ha néhány másodpercre van szüksége ahhoz, hogy az eredeti helyére visszakerüljön, akkor bizony jöhet az utánpótlás és a Collagen Cocktail!
  2. A napfény felgyorsítja az elasztin és kollagén lebomlását a bőrben, így mindig gondoskodj a megfelelő fényvédelemről!

 

0

Cím hozzáadása