fbpx

A bőr típusa jellemzően nem állandó, a korral változik és hatással vannak rá a külső körülmények (UV sugárzás, por, szmog, szél, hőmérséklet és az évszakok változása), illetve az életmód is. A zsírosságot és egészséget figyelembe véve beszélhetünk normál, zsíros, kevert, problémás és érzékeny bőrről.

Így állapítsd meg a bőrtípusod!

Állj a tükör elé, szerezz egy nagyítót, esetleg nagyítós tükröt vagy használd a telefonod és készíts ki magad mellé egy papírzsebkendőt, illetve törülközőt. Most vizsgáld meg az arcodat alaposan a tükörben, majd a nagyító/telefon és ujjaid segítségével is.

A vizsgálat főbb szempontjai:

 • Bőr tapintása: puha, zsíros-olajos és/vagy száraz
 • Miteszerek mérete, telítettsége, előfordulásának helye és sűrűsége
 • Érzékenység: duzzanatok, vöröses foltok vagy gyulladások megléte

Ha arcod minden részén (homlok, orr, áll, orcák) nagyjából egyformán zsírosak vagy szárazak, sok, illetve kevés a miteszer, akkor a zsíros vagy a száraz kategóriába tartozol. Ha sok a gyulladás is, telítettek a pórusok és a pattanások helye megmarad, akkor a bőröd a problémás típusba tartozik. Az érzékeny bőr abban különbözik a száraz bőrtől, hogy hámló és vöröses foltok is előfordulhatnak rajta. A normál arcbőr puha, telített és kevés rajta a miteszer. A kevert arcbőrűek úgynevezett T-vonalán zsírosabb tapintású a bőr, az orcákon pedig szárazabb. 

A zsírosság pontosabb megállapításhoz moss arcot langyos vízzel és szappannal (ne legyen hidratáló), majd itasd fel a vizet a törölközővel. 

Feszül az arcbőröd és kellemetlen érzésed van? Akkor a bőröd száraz vagy problémás. Ha pedig kellemes érzeted van, akkor a bőröd zsíros, kevert vagy normál.

Most várj fél órát és az arcod egyes területeire (orcák, orr, homlok, áll) helyezz papírzsebkendőt és hagyd rajta pár másodpercig. Ha a T-vonalon zsíros lett a zsepi, akkor a bőröd kevert, ha mindenhol zsíros, akkor zsíros a bőröd, ha pedig száraz maradt az egész, akkor normál vagy száraz a bőrtípusod.

A feszes bőr megőrzése a megelőzéssel kezdődik

Hány éves kortól ápoljam a bőrömet?

“Nagymamám mondta másfél évtizeddel ezelőtt, mikor nagyjából 25 éves voltam, hogy krémezd az arcod, különben ráncos leszel. Hallgattam rá, hiszen nagymamámnak 80 fölött is szép bőre volt dacára annak, hogy fiatal korában hosszú órákat töltött a forró, nyári napokon a kertben.”- meséli egyik vásárlónk.

A nagymama bizony nagyon jól tisztában volt vele, hogy minél hamarabb el kell kezdened az arcod ápolását, így lesz a megelőzés leghatékonyabb. Ne utólag kapj észbe, különben már csak a csoda (vagy a botox) segít. Az ANTI-AGING ARCÁPOLÓ KOMPLEX is éppen ezért már 25 éves kortól használható.

 • Akció!

  Anti-aging arcápoló komplex

  13400 Ft 8040 Ft

Ezek a hatások öregítenek leggyorsabban

A sok napozás, az UV-sugárzás, a szolárium és egyéb környezeti hatások mind-mind megviselik bőrt. A szél, a nap és a hideg különösen szárít, ezért úgy összegyűrik az arcodat, mint valami takarót. 

Az életviteleddel is sokat ronthatsz a helyzeten, például ha nem iszol eleget, a bőröd kiszikkad, mint a Szahara. A helytelen étkezéssel (zsíros ételek) pedig elősegítheted a miteszerek és pattanások felszaporodását (és nem csak az arcodon). 

Egy másik vásárlónk mesélte: “Én azt vettem észre, ha bekapok egy gyorséttermi hambit, már másnak pirosló pattanások csúfítják el az arcomat, pedig amúgy a száraz bőrtípusúak közé tartozom”. Étkezz hát tudatosan és minél kevesebb mesterséges anyagot és zsírt tartalmazó élelmiszert fogyassz.

Mindezek mellet az öregedés során a tested egyre kevesebb, a bőr rugalmasságáért felelős kollagént termel. Ezért a kollagéntermelődés csökkenésével a ráncok is megjelennek.

Ezek az anyagok őrzik meg bőröd feszességét és üdeségét 

Szerencsére a tudomány már felfedezte, hogyan őrizzük meg bőrünk fiatalságát (most itt elsősorban a megelőzésre gondolunk!). A kollagén mellett az elasztin és a hialuronsav tartja fenn a bőr simaságát és tölti fel a ráncokat, a Plankton EPS serkenti a bőr saját kollagén és elasztin termelését, az argán és olíva olaj ápol és elejét veszi kiszáradásnak, az aloe vera pedig igazi álomba illő csodaszer, ugyanis lassítja a bőr öregedését.

Mindezeket a fantasztikus anyagokat belevarázsoltuk a jelen pillanatban akciós ANTI-AGING ARCÁPOLÓ KOMPLEX arcápoló krémbe. Készítményünket az összes bőrtípushoz ajánljuk.

 • Akció!

  Anti-aging arcápoló komplex

  13400 Ft 8040 Ft

 

Akár 40% kedvezmény

Szeretnéd kipróbálni Európa első kollagénnel és hialuronsavval is dúsított kávékülönlegességét?

Kérj ingyenes kóstolót!

0