Bőrfiatalító tippek 40 év felett

Bőrfiatalító tippek 40 év felett- cikkünkben sok hasznos tippet kapsz. Olvass tovább!

A szép bőr belülről kezdődik. A hidratáció, a folyadékpótlás csodákra képes. Éppen ezért igyunk meg minél több folyadékot, a napi minimum a három liter, és lehetőleg víz legyen az. Kerüljük a cukros üdítőket, a koffeinos és az alkoholos ajzószereket, hiszen mindezek – egyéb káros hatásai mellett – folyadékot vonnak el a szervezetünkből.

A dohányzás rendkívüli módon öregíti a bőrt. 40 éves kor feletti nőknek majdhogynem tilos. A nikotin feldolgozásához rengeteg C-vitaminra van szükség, amit a kollagén termeléstől von el a szervezet. Azonban a jó pihenés, és a megfelelő minőségű  és mennyiségű csodákra képes. Arról nem is beszélve, hogy a harmonikus lélek az arcon, s még a bőrön is látszik. Természetesen az sem mindegy, mit eszünk. A kollagén képződéshez elengedhetetlen a C-vitamin, vegyünk magunkhoz minél többet. Fontosak a telítetlen zsírsavakban gazdag olajok is, mivel ha ezeket nem kapja meg a testünk, akkor növeli a vízhiány okozta szárazságot.

Mind fiatalos, ránctalan bőrre vágyunk, ám ezért egy bizonyos kor felett tennünk is kell. Nem bízhatunk mindent a genetikára, mert akkor sajnos csalódnunk kell majd. Plasztikai műtétek helyett inkább fordulj a tudatos és természetes bőrápolás felé, vesd be bőrfiatalító tippjeinket!

40 felett plusz lépés jelenik meg az arcápolásban

Talán azt már tudod, hogy mindennek az alapja a helyes és szakszerű arcápolás, ami nagyjából 40 éves korig három lépésből áll. De mi a helyzet a negyedik ikszen túl? Nos, 40 felett egy újabb lépéssel bővül a napi arcápolási rutin, ez a következőképpen alakul:

  1. Tisztítás
    2. Tonizálás
    3. Aktiválás
    4. Hidratálás

Az aktiválás az új belépő, amit rendszerint a hidratálás előtt kell elvégezni kozmetikai szérumok segítségével.

Az érett, 40+-os bőrnek szüksége van extra hatóanyagokra, antioxidánsokra, hidratálóerőre és még több vitaminra ahhoz, hogy megküzdjön a környezeti hatásokkal, a stressz és az öregedés jeleivel.

Kiemelt szerepben a mélyhidratálás

Az érett bőr legfontosabb ismérve, hogy nagyon sérülékeny, könnyen elveszti rugalmasságát és hajlamos a kiszáradásra.

Ez ellen mélyhidratáló gélekkel védekezhetsz, amelyek nemcsak bőröd felszíni, hanem a legmélyebb rétegeit is táplálják.

Gondosan ügyelj arra, hogy semmilyen szárító összetevő ne kerüljön a krémedbe, ha lehet még a tiszta vizet is kerüld.

A Plankton EPS aktív hatóanyagot biotechnológiai eljárás során tengeri algából állítják elő a tengerifűben gazdag francia Bretagne-ban. Különlegessége abban rejlik, hogy már 15 perc elteltével kifejti feszesítő és ránctalanító hatását, miközben rendszeres használata serkenti a bőr saját kollagén és elasztin termelését.

Milyen tesztek támasztják alá a Plankton EPS hatékonyságát?

A Franciaországban található CODIF Kutatóintézet számos klinikai teszttel bizonyította a Plankton EPS hatóanyag ránctalanító, bőrfeszesítő és ápoló hatását. A klinikai tesztek során 45 és 65 év közötti nők arcán alkalmaztak 2% Plankton EPS tartalmú arckrémet, illetve placebóként egy báziskrémet használtak. Az eredmények elemzésénél a szarkalábak mélységét ellenőrizték optikai mérőeszközzel a teszt előtt és után, illetve nagy felbontású képeket is készítettek a szarkalábakról.

Megállapították, hogy a Plankton EPS hatóanyag serkenti az I-es típusú kollagén és az elasztin termelődését, a kollagénrostok hálózatára kifejtett feszesítő hatásának köszönhetően pedig támogatja a bőr feszességét és rugalmasságát és mintegy 15 perc alatt enyhíti a ráncok mélységét.

Folyamatos szemkörnyékápolás

A szem és környéke az arc legérzékenyebb pontja, itt a legvékonyabb a bőröd és itt jelennek meg először az öregedés jelei is.

Ez ellen csak profi szemkörnyékápolókkal védekezhetsz, amelyek segítenek megőrizni bőröd rugalmasságát és hátráltatják az első vonalak megjelenését.

A szemkörnyékápolást már 25 éves korban el kell kezdeni, a 30-as években már tudatosan kell krémet választani, 40 felett pedig elengedhetetlen.

A titkos fegyver: arcmasszázs

A kozmetikában minden kezelésembe beépítettem az arcmasszázst, ami nemcsak kellemes, hanem rendkívül hatékony is.

Otthon is könnyedén elvégezhető aktiválás vagy hidratálás közben.

Miért ne mondj le róla?

– felpezsdíti a vérkeringést,
– serkenti a nyirokrendszer működését,
– növeli a bőr oxigénellátását,
– késlelteti a bőr öregedését,
– segíti az elhalt hámsejtek eltávolítását.

Tiltólistás minden, ami irritálhat

Az érett bőrrel nem szabad játszani, hiszen gyorsan reagál a negatív hatásokra, könnyen kiszárad és nagyon érzékeny.

Ezért kerülj mindent, ami mesterséges, ami kőolajszármazékoktól hemzseg, ami PEG-származékokkal készül.

Helyettük szavazz a természetes hatóanyagokra, amelyek orvosolják bőrproblémáidat, nem csak elnyomják azokat.

 

A Collagen Cocktail Magyar Termék Nagydíjat nyert készítményére biztosan alapozhatsz. Igen magas koncentárcióban található benne a kollagén, hialuronsav és elasztin, további különlegessége a plankton EPS, ami valójában egy növényi ’Botox’ hatású összetevő. A készítmény felvitele után azonnal látható eredményt produkál.

A Collagen Cocktail anti-aging arcápoló szérumot minden bőrtípusra ajánljuk!

 

 

0