Bőrfeszesítésre melyik kollagént használjam?

Sokakban felmerül a kérdés, ‘bőrfeszesítésre melyik kollagént használjam’? Cikkünkben erre keressük a választ. A kollagén egy, a szervezetben nagyon gyakran előforduló fehérje, amely szerves részét képezi a testünk megannyi alkotóelemének, beleértve a bőrt, a kötőszövet (beleértve az izmok, a csontok és ínszalagok), a körmöt és a hajat. A bőrben lévő kollagén szerepe, hogy a bőr sima, feszes és erős legyen.

Tudtad-e, hogy nem minden kollagén egyforma? Több,  mint 28 kategóriája létezik, de csak 5 fajta fordul elő legnagyobb mértékben az emberi testben. Másra van szüksége a bőrödnek, és másra az ízületeidnek. Cikkünkben most csak 3 típust részletezünk, ezek a legfontosabbak, ezeket találod meg leggyakrabban az étrend-kiegészítőkben.

I-es típusú kollagén

A leggyakrabban és legnagyobb mértékben (90%) előforduló kollagéntípus az emberi testben. Az inakban, a szalagokban, a csontokban, a fogakban, a szív-és érrendszeri szövetekben, a bőrben is nagy mennyiségben található meg. Állati bőrből vagy csontból, halak bőréből vonják ki és legtöbbször hidrolizálják, vagy peptidekre, kisebb részekre bontják (emiatt képes felszívódni a szervezetben).

Mire használják:

  • segíti a sebgyógyulást
  • a bőr szakítószilárdságáért felel
  • javítja a bőr nedvességtartalmát, száraz bőrre jó
  • csökkenti a ráncok mélységét
  • javít a narancsbőr állapotán

 

Mire nem jó:

  • nem előzi meg a hajhullást
  • nem erősíti a körmöket (de a növekedést gyorsíthatja)
  • nem gyógyítja az emésztőrendszerbeli betegségeket, a szívbetegségeket és a májbetegségeket sem

II-es típusú kollagén

Az ízületekben, ízületi porcokban található meg. Egy kutatással bizonyították, hogy a II-es típusú kollagén képes az ízületi fájdalmakat csillapítani, illetve javítani az ízületek állapotán

A II-es típust legtöbbször csirkeporcból vonják ki, és általában 2-3 hónap folyamatos szedés után fejti ki a hatását.

III-as típusú kollagén

Gyakran együtt vannak a kötőszövetekben és az étrendkiegészítőkben az I-es típusú kollagénnel, nagyszerűen kiegészítik egymást. A csontvelőben, a máj környékén is megtalálható.

 

Sokan nem tudják, de a kollagén akkor tud hasznosulni a szervezetben, ha van mellette C-vitamin is. Fontos, hogy ha szintetikus C-vitamint szedsz, mellé szedj bioflavonoidokat is, amelyek segítik az aszkorbinsav beépülését. Egyes kollagén készítmények alapból hozzáadott C-vitaminnal készülnek.

Összegzés

Ha a bőrödet szeretnéd rugalmassá tenni, vagyis ha szeretnél a ráncaid mélységén javítani, gondjaid vannak az ínszalagokkal, inakkal, esetleg eltört egy csontotok, akkor az 1-es és a 3-as típusú kollagént kell választanod. Ha inkább az ízületeiddel van gond, akkor pedig a 2-es típust. A kettőt együtt nem javasolt szedned, ugyanis  együtt, ronthatják egymás hatékonyságát.

A bioaktív kollagén-peptid® szer jelentősen javítja a bőr olyan tulajdonságait, mint a rugalmasság vagy a ráncok csökkenése. A COLLAGEN COCKTAIL-ban lévő bioaktív kollagén az 1-es típusú hal kollagén hidrolíziséből származtatott egyedi kollagén-peptidekből álló készítmény, mely közel 100%-a felszívódik a szervezetben.

A COLLAGEN COCKTAIL az alábbi összetevők speciális keveréke: minősített európai hidrolizált kollagén-peptid, minősített európai hidrolizált elasztin-peptid, C-vitamin, hyaluronsav, cink-laktát, A-vitamin, biotin. Ezek mind, együttesen járulnak hozzá a bőr tónusának és textúrájának javításához.

0