Mi történne vajon a bőrünkkel, ha hosszabb ideig nem tisztítanánk le az arcunkat?

Bizonyára mindenkivel előfordult már olyan, hogy nem tisztította le az arcát lefekvés előtt és reggel a párnán sminknyomok, a tükörben pedig pandaszemek fogadták. De mi történne vajon, ha soha sem mosnánk arcot?

Ez nagyban függ a bőrtípusodtól és az arcodra használt ápoló- és sminkkozmetikumoktól. Ha zsíros bőröd van, akkor minden bizonnyal még zsírosabb lesz és megjelennek rajta a pattanások, míg a száraz bőrűek még szárazabb és érdesebb bőrt fognak tapasztalni.

Vajon ez akkor is így van, ha nem sminkelsz?

Igen, ugyanis az arctisztítás során a sminken kívül eltávolítod a felesleges zsírt és a mindenféle szennyeződéseket is a bőrödről. Ha nem viseltél sminket, a bőrödön akkor is ott van az arcápolód, esetleg a napvédőd maradványa, nem beszélve az elhalt hámsejtekről és az izzadságról. A le nem tisztított bőr nem tud magától megújulni az éjszaka folyamán és bármit is kensz rá, a hatóanyagoknak esélyük sem lesz eljutni a bőr rétegeibe.

Tudtad, hogy az arctisztítást túlzásba is lehet vinni?

Attól még, hogy az arctisztítás a napi rutin elengedhetetlen része bőrünk egészsége és szépsége miatt, még nem kell átesni a ló másik oldalára és két-három lépcsőben tisztítani az arcunkat reggel és este. Különösen a száraz, érzékeny bőrűeknek kell erre figyelni, nekik reggel például az is belefér, ha csak tiszta vízzel mosnak arcot, hogy megőrizzék a bőr természetes zsírjait, amelyek segítenek megőrizni a hidratáltságát. A zsíros bőrűek ezzel ellentétben mindig kénytelenek arctisztító kozmetikumot is használni, azonban nem mindegy, hogy milyen mennyiségben. Városi környezetben biztosan bőven van mit lemosni a bőrről az erős légszennyezettség miatt, ha azonban egész nap ki se mozdulsz otthonról elegendő jóval kevesebb arctisztítót használnod.

Mindig hidratáld a bőröd tisztítás után!

Ha tiszta a bőröd, akkor bőrtípustól függetlenül a következő lépés mindenképp egy ápolókrém felvitele legyen. Fontos, hogy az arcápoló a hidratáló összetevők mellett ápoló összetevőket is tartalmazzon. Ha emellett még bőrfeszesítő összetevők is megtalálhatóak benne, akkor tulajdonképpen nincs is szükséged másra.

A Collagen Cocktail arcápoló szérum-komplexet úgy alkottuk meg, hogy minden bőrtípus igényeinek megfeleljen és akár reggel és este is használhatod. Kollagén, hialuronsav, elasztin és Plankton EPS felel benne a bőr feszességéért, míg az ápolásról és a hidratálásról argán olaj, olívaolaj és aloe vera gondoskodik.

Ha pedig kívül-belül szeretnél támadást indítani bőröd egészsége és feszessége érdekében, vesd be mellé a Collagen Cocktail szuperkoncentrátumot is. Kúraszerű használatával mindent megadhatsz a bőrödnek, amire vágyik, ráadásul még nagyon finom is! 😉

Collagen Cocktail anti-aging arcápoló komplex

Anti-aging arcápoló komplex

11900 Ft
[fusion_button link="?add-to-cart=16408" ]Vásárlás[/fusion_button]

<a href=’https://www.freepik.com/free-photo/young-woman-removing-her-make-up-with-a-cotton-pad_1201131.htm’>Designed by Freepik</a>

0

Cím hozzáadása