Veled is előfordult már, hogy elvesztél a  drogériák polcain roskadozó hajápolási termékek rengetegében? Volumennövelő, 2in1, dúsító, száraz sampon, hajmaszk, hajápoló tej… a sor végtelen. Most segítünk neked eligazodni, és a gyakorlatban is rögtön alkalmazható hajápolási tippeket is adunk:

Milyen sampont válassz, mikor vágasd? Honnan tudod, hogy milyen típusú a hajad? Hogyan ápold a zsíros hajat és mit ne tegyél semmiképpen se?

Ezekre a kérdésekre kapsz választ, olvass tovább, ha szeretnéd a hajápolást magasabb szintre emelni.

Hajápolás no. 1: milyet típusú a te hajad?

A hajkoronád nem feltétlenül 28-féle méregdrága kozmetikai termék használatával lesz fényes, selymes tapintású és az egészségtől duzzadó. Ezt inkább úgy érheted el, ha belülről is kényezteted a hajad (vitaminok és ásványi anyagok szedése, táplálkozás, Collagen Cocktail Komplex) , illetve kitartasz egy-egy termék mellett és odafigyelsz a megelőzésre is. A választott termék típusa és a hajápolási rutin pedig attól függ, hogy milyen típusú a hajad.

A normál (egészséges) haj fényes, egészséges megjelenésű, mégsem zsíros tapintású. Nem korpásodik, nem száraz és nem töredezettek a hajvégek sem, könnyen tudod formázni. A száraz hajat úgy ismered fel, hogy hajvégeid töredezettek, a haj érdes tapintású és fénytelen, a fejbőröd pedig érzékeny, esetleg pirosodás is megjelenik rajta. Zsíros a hajad, ha minden nap mosnod kell, különben ragad és hamar lelapul.

A helyes hajápolási (hajmosási) rutin

A fejbőrt mosni kell, a tiszta hajat pedig ápolni, ezért bármilyen kozmetikai terméket csak mosás után használj.

A helyes hajmosási rutin:

 1. tiszta vízzel mosd át a hajadat
 2. ujjaiddal dörzsöld végig a fejbőröd, ez fokozza a vérkeringést 
 3. lazítsd fel a letapadt hajszálakat
 4. körkörös mozdulatokkal mosd át a fejbőrödet samponnal
 5. mosd ki alaposan a sampont a hajadból és tegyél fel balzsamot (a terméken található utasításoknak megfelelő ideig hagyd rajta, majd öblíts ki, ezt is, ha szükséges)
 6. a tiszta hajat csavard törölközőbe, de magát a hajat ne tekergesd és ne nyomkodd, hagyd, hogy a frottír szívja fel a vizet
 7. kb. 10 perc után vedd le a  törölközőt és fésüld ki a hajadat
 8. a legjobb, ha hagyod magától megszáradni

Hajápolási tippek zsíros hajra

Reggel hajat mosol és már este úgy érzed, hogy a következő nap a frizurád nem lenne munkahely-kompatibilis? Akkor sajnos a te faggyúmirigyeid is túl buzgón dolgoznak. Mivel a gyors zsírosodás a leggyakoribb hajprobléma, ezért ennek kezeléséről adunk neked tippeket.

A legfontosabb szabály, hogy semmiképpen se ess neki (naponta kétszer) valamilyen szárító hatású samponnal, különben éppen az ellenkezőjét éred el vele. Hiszen a tested a szárító hatásra még erősebb zsírtermeléssel reagál majd. Inkább változtass a hajhosszodon, a frizurádon és használj kímélő sampont. A rövid haj praktikus, hiszen könnyebb megmosni, hamarabb megszárad és nyáron nem izzad meg a tarkód. A hullámos fürtök pedig nem tapadnak úgy a fejedhez, ezért kevésbé lapulnak le, mint az egyenes.  

Jó megoldás még a száraz sampon vagy a részleges hajmosás alkalmazása. A száraz sampon por állagú, aminek szemcséi felszívják a felesleges zsírt, így ez nem szárítja a hajadat, viszont ritkábban kell hajat mosnod. Sokan nem tudják, de a száraz sampont is ki kell “mosnod”, azaz fésülnöd a hajadból! Részleges hajmosásnál pedig csak az érintett területet tisztítod meg, így kímélőbb és gyorsabb. 

Így előzd meg a károsodást

Lássuk az egészséges haj legfőbb ellenségeit:

 • túl gyakori fésülködés (naponta többször)
 • a fejbőrt és a hajszálakat sértő kefe, fésű
 • hajformázás vegyszerekkel pl. dauer
 • gyakori otthoni hajformázás (hajhab, hajlakk)
 • hajfestés
 • túl gyakori hajszárítás, a hajszárító helytelen használata
 • hajmosás forró vízzel
 • hajszárítás forró levegővel, túl közel a fejbőrhöz

Hajápoló eszközök

Ha olyan eszközöket használsz, amik kímélik a hajhagymáidat, már önmagában sokat tettél tincseid egészségéért.

Fésű, hajkefe: Használj természetes anyagból készült kefét, fésűt (fa, gumi, vaddisznősörte, szaru), ugyanis a műanyag (vagy ne adj’ isten a fém) felsérti a fejbőrt és károsítja a hajhagymákat. Ha kefét használsz, a lekerekített sörtéjű a legjobb választás.

Hajszárító: A gyakori hajszárítás szárítja és károsítja a hajat, ezért inkább hagyd magától megszáradni. Ha mégis a hajszárító mellett döntesz, akkor a következőképpen járj el, ha végeztél a hajmosással:

 1. Csavard  törölközőbe (és ne dörzsöld)
 2. Finoman fésüld ki a hajadat
 3. Pár perc után vedd le a törölközőt és várj 5-10 percet, hogy a víz nagyja magától elillanjon
 4. A hajszárítót kapcsold langyos fokozatra és tartsd távol a fejedtől. Közelről sose szárítsd, mert megégetheted a fejbőrödet! 

A hajvágás mítosza: nem nő tőle gyorsabban a hajad

Ne azért vágasd (vagy ne vágasd) a hajad, hogy gyorsabban nőjön. A hajvágás arra való, hogy fejed éke egészségesebb és dúsabb kinézetű legyen. Ápolatlan hatást keltenek a töredező, elvékonyodó hajvégek, ezért érdemes 6-10 hetente látogatást tenned a fodrásznál. A haj növekedését a hajhagymák egészsége befolyásolja, ezért ezekre kell figyelmet fordítanod és kívül-belül gondozni őket!

A Collagen Cocktail Komplex a bőrre gyakorolt csodás hatásain túl élettel tölti meg a hajadat! Rengeteg örömteli visszajelzést kaptunk vásárolóinktól, akik hajuk dúsulásáról és gyorsabb ütemű növekedéséről számoltak be. Köztük van Jordán Adél színésznő is:

“Először a hajamon láttam meg a hatását, erős, fényes, hidratált lett, elkezdett gyorsabban nőni, ráadásul dúsulni is.”

Válaszd CC Komplex Csomagunkat, amiben 6 hónapra elég folyékony elixír került azért, hogy a hajokoronád hosszabb és életteli teli legyen!

0