Minimalista skandináv arcápolás vs. koreai tízlépcsős szépségápolási rutinja

 

 

Néhány éve elképesztően sokat lehet hallani a koreai nők tízlépcsős szépségápolási rutinjáról és egyre népszerűbbek hazánkban is a koreai kozmetikumok, így sokan követni kezdték ezt a koreai szokást. A szakértők azonban óva intenek attól, hogy nagy mennyiségű kozmetikumot rétegezzünk egymásra nap mint nap és már meg is jelent az új, skandináv irányzat, amely kifejezetten a minimalista szépségápolási irányt képviseli.

 

Miből áll a mindennapos skandináv arcápolási rutin?

 

A skandináv bőrápolási rutin alapja, hogy reggel és este is mindössze egy vagy két arcápolási terméket érdemes használni és nincs szükség további termékek egymásra rétegezésére. Ez az irányzat kifejezetten károsnak tartja a sok termék egyidejű használatát, mivel így könnyen eltömítődhetnek a pórusok, mely a bőr kipattogzásához, bőrérzékenységhez és számos egyéb problémához vezethet.

 

Milyen típusú kozmetikumokat érdemes akkor használni a skandináv rutin szerint?

 

Amennyiben a bőrödnek nincsenek nagyon extra igényei, akkor REGGELRE érdemes választani egy bőrtípusodnak megfelelő könnyű arctisztítót. Ezután jöhet egy antioxidáns tartalmú arcápoló (pl. C-vitamin tartalmú), majd végezetül egy fényvédő. És ennyi, másra nincs is szükséged, ha ezt az irányzatot követed. ESTE érdemes savas arctisztítót használni (AHA vagy BHA, amelyik a bőrtípusodnak megfelelő), utána pedig egy retinolos készítményt, esetleg külön szemkörnyékápolót és ennyi, mehetsz lefeküdni.

 

Két legyet egy csapásra

 

Kiváló választás reggel és este, ráadásul a skandináv rutinnak is abszolút megfelel a Collagen Cocktail arcápoló komplexe. Számos egyéb bőrápoló és bőrfeszesítő összetevő mellett a C-vitamin és a retinol egyaránt megtalálható az arcápolónkban, ezért reggel és este is kiválóan gondoskodik a bőrödről. Ahogy a neve is mutatja, a Collagen Cocktail arcápoló komplexe remekül ötvözi egy szérum és egy arcápoló krém legjobb tulajdonságait, mindezt anélkül, hogy feleslegesen terhelné a bőrödet.

 

Neked melyik szimpatikusabb? A minimalista skandináv vagy a soklépcsős és extra alapos koreai rutin?

 

 

 

0

Cím hozzáadása