A kollagén kapszula felszívódása

 

Vajon a kollagén kapszula felszívódása könnyen végbe megy a szervezetben? Nos, a kollagén felszívódása nagyban különbözik annak függvényében, hogy milyen formában fogyasztjuk. Nem mindegy ugyanis, hogy a kollagén kapszula, por vagy folyékony állagú peptidként kerül be a szervezetünk, illetve akár a bőrünkkel is érintkezhet.

 

Hogyan szívódik fel a kollagén a bőrön keresztül?

 

Gyakran támadják azzal a kollagént tartalmazó arcápolókat, hogy így a kollagén nem tudja ellátni bőrfeszesítő hatását, hiszen bőrön keresztül nem szívódik fel olyan hatékonyan. Ez így is van, azonban a kollagén egy arcápolóban teljesen más szerepet tölt be, mint szájon át fogyasztva! Az arcápolókban hidrolizált formában található meg a kollagén, amely kiváló hidratáló és vízmegkötő anyag és így támogatja a bőr állagának megőrzését.

 

Hogyan szívódik fel a kollagén kapszula?

 

Ha a kollagén tabletta vagy kapszula formájában kerül be a szervezetünkbe, akkor a testünknek először folyékony állagúvá kell alakítania ahhoz, hogy fel tudja dolgozni. Ez nyilvánvalóan hosszabb ideig tart, mintha eleve folyékony formában kerül be a szervezetbe. Ennek köszönhetően azonban a kollagén tablettáknak és kapszuláknak csak kisebb hányada, mintegy 40-50 százaléka fog felszívódni, míg az eleve folyékony formában bevitt kollagénnek több mint 90 százaléka.

 

Kinek előnyösebb a kollagén kapszula fogyasztása?

 

Annak, aki egyszerűen le akarja tudni a napi kollagén adagját és nem szeretné semmiben elkeverni a folyékony vagy por állagú kollagént. Ugyanakkor azonban számolni kell vele, hogy ezek a kapszulák általában nagyobb méretűek, amit nem mindenki nyel le szívesen, illetve kevesebb egyéb bőrszépítő hatóanyag fér el egy kapszulában.

 

Miért jó a folyékony kollagén?

 

Ma már létezik kifejezetten finom kollagénital is, amit magában is el lehet kortyolni. A legfőbb előnye azonban, hogy egy italba számos egyéb hasznos hatóanyagot lehet belekeverni, amely hasznos a bőr egészségének és feszességének megőrzése szempontjából. Nagyon előnyös, ha a kollagén mellett szerepel benne például C-vitamin is, mivel arra mindenképpen szükség van a kollagén felszívódásához, de kiválóan kiegészíti még a bőrfeszesítő hatást a hialuronsav és az elasztin is.

Érdemes jól körülnézni a kollagént tartalmazó étrend-kiegészítők piacán és azt kiválasztani, amelyik leginkább megfelel az ízlésednek és az igényeidnek!

 

 

 

0