A fehér eperfának még a levele is kincset ér

A fehér eperfa termése messze nem olyan kívánatos és „csinos”, mint élénk színű névrokona, a mindenki által kedvelt földieper, pedig hidd el, hogy ennek a fának még a levele is aranyat ér! Ázsiában például már hosszú idő óta használják gyógyászati célokra is a fehér eperfa levelét, mostanra pedig már a fogyókúrázók és a cukorbetegek nagy kedvence lett, ugyanis nagymértékben segít normalizálni a vércukorszintet.

Gondoltad volna, hogy a fehér eperfa levele számos élettanilag nagyon fontos vegyületet rejt? Már egyetlen levélke is nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat és flavonoidokat.

LEGÚJABB TERMÉKÜNK IS TARTALMAZZA!
KATTINTS ÉS OLVASD EL MILYEN TERMÉKRŐL VAN SZÓ!
ÁLOMALAKOT MINDENKINEK…

Így támogatja a fehér eperfa levele a fogyást

Az Ázsiában őshonos fehér eperfa levelét a kínaiak annak idején eredetileg fertőzések és emésztési problémák gyógyítására, valamint anti-aging és gyulladáscsökkentő hatása miatt használták. Japánban pedig a fehér eperfa leveléből főzetet készítettek és előszeretettel fogyasztották az egész testre gyakorolt jótékony hatása miatt.

Nemrégiben azonban felfedezték, hogy a fehér eperfa levele moranolint tartalmaz, amely gátolja egy olyan enzim működését, amely a szénhidrátok emésztésében vesz részt. A kutatás során arra jutottak, hogy a moranolin meggátolja, hogy a szénhidrátban és keményítőben gazdag ételek glükózzá alakuljanak, ehelyett egyszerűen kisöpri magából a szervezet. Az alacsonyabb glükózszint pedig alacsonyabb vércukorszintet eredményez, így kevésbé törnek ránk falásrohamok.

 

Fehér eperfa levél kivonattal az álomalak felé

Nagyon leegyszerűsítve tehát, ha a fehér eperfa levelének kivonatát fogyasztod, elkerülöd a hirtelen rád törő éhségérzetet és még az anyagcsere folyamataidat is kedvezően tudod befolyásolni. Ennek köszönhető, hogy ma már étrend-kiegészítő készítményekben is találkozhatunk a fehér eperfa levelének kivonatával, hiszen más hatóanyagokkal megfelelően kombinálva, kiválóan képes egy kiegyensúlyozott diéta támogatására, így könnyebben elérhetővé teszi a kívánt álomalakot.

 

0

Cím hozzáadása