A bőröregedés lépései

 

A bőrünk a legnagyobb szervünk, ráadásul az összes szervünk közül a bőr van leginkább előtérben, így nem csoda, hogy a változása már ősidők óta foglalkoztatja az embereket. Most végigvesszük, hogy mi is történik pontosan a bőrünkkel az idő előrehaladtával és megnézzük, hogy mi mit tudunk esetleg tenni az ügyben! 🙂

 

Ez történik a bőr rétegeiben a bőröregedés során

 

Ahogy idősödünk, a bőrünk legfelső rétege (az epidermisz) sajnos egyre jobban elvékonyodik, az UV sugárzás hatására pedig pigmentfoltok jelennek meg rajta.

 

Bőrünk középső rétege (a dermisz) pedig idővel egyre kevesebb kollagént és elasztint tartalmaz, emiatt a bőr elveszíti rugalmasságát, megjelennek rajta a ráncok és a kisebb szarkalábak. Mivel a bőrünk felső és középső rétege egyre vékonyodik és egyre közelebb kerül egymáshoz, az erek az idő előrehaladtával egyre inkább láthatóak lesznek az arc bőrén.

Gondoltad volna, hogy a bőrünk alatti zsírréteg is egyre jobban fogy idővel? És ahogy a zsír elkezd eltűnni a szemek alól a harmincas éveinkben, sötét karikák tűnhetnek fel a szemek alatt, amitől aztán mindig fáradtnak tűnik a tekintetünk és mi magunk is. 40 éves kor környékén pedig némileg lejjebb kerülnek az arcunkon a zsírpárnák, aminek köszönhetően megjelenik az orr két oldalán két mélyebb vonal.

Az ötvenes éveinkben aztán egyre jobban elmélyülnek a ráncaink, ahogy a szervezetünk egyre kevesebb elasztint és kollagént termel, egyre táskásabbnak tűnnek a szemeink és a szemöldök bőre is látványosan megereszkedik.

Na és MI tudunk tenni valamit a bőröregedés lépései ellen?

A bőröregedés ütemét jelentősen felgyorsítja az UV sugárzás, a dohányzás és a légszennyezés, ugyanis nagyban hozzájárulnak a kollagénkészleteink csökkenéséhez.

Szerencsére ma már peptidként könnyedén tudjuk pótolni az csökkenő elasztin és kollagén mennyiségét, akár szájon át is, hiszen így minden porcikánkhoz elér! Kóstold meg a gyümölcs, lime vagy barack ízesítésű Collagen Cocktail szépségitalt és meglátod, hogy a bőröd nagyon hálás lesz érte. A folyékony kollagén és az elasztin mellett ugyanis hialuronsavat, A- és C-vitamint, cinket és biotint is tartalmaz, vagyis csupa olyan hatóanyagot, amelyre az egészséges és feszes bőrnek szüksége van!

 

 

0

Cím hozzáadása